Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΕΛ. ΑΣ. ελληνων αστυνομικων


ΕΛ. ΑΣ. ελληνων αστυνομικων



Ολεθριο Ρηγμα - ΜΓΔ (Μπατσοι Γουρουνια Δολοφονοι)








γιατί λέμε ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ







StronTelo ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ VideoClip Ge Crew










Βουλευτίς ΣΥΡΙΖΑ Κασιμάτη: ''Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι''






Το Σάββατο της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, στις 9 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη. 

Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του , αφού σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο. 

Μόλις γνωστοποιήθηκε το γεγονός μέσα από το Διαδίκτυο στήθηκαν οδοφράγματα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Ακολουθούν καθημερινές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την Αστυνομία σε όλες τις πόλεις. 





Στις 11 Οκτωβρίου 2010, το Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας έκρινε και τους δύο ειδικούς φρουρούς ένοχους, τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, και τον Σαραλιώτη για συνέργεια. 


Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες ενώ ο Σαραλιώτης υποβλήθηκε στην ποινή της κάθειρξης για δέκα χρόνια. 

Ο Δεκέμβρης έγινε σύνθημα, τραγούδι, πολιτική αντιπαράθεση αλλά κυρίως ήταν το προμύνημα κινδύνου για μια γενιά που , όπως αποδείχθηκε μερικά χρόνια αργότερα, έμελλε να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. 


Είχε προηγηθεί στις 17 Νοεμβρίου 1985 η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα ενώ έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων. 



Η είδηση της δολοφονίας του ανήλικου μαθητή προκαλεί την κατάληψη στο παλιό Χημείο στη Σόλωνος. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αθώωσε στις 26 Ιανουαρίου το 1990 το Μελίστα. 

Στις 16 Νοεμβρίου το 1980 κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν από την Αστυνομία η Σταματίνα Κανελοπούλου και ο Ιάκωβος Κουμής.


Στην τελευταία της έκθεση η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι εξακολούθησε να λαμβάνει ισχυρισμούς για βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης ατόμων κατά τη σύλληψη ή/και την κράτηση ενώ έχουν ληφθεί πολυάριθμες μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών για το πώς υπέστησαν κακομεταχείριση κατά την κράτηση για λόγους μετανάστευσης, κατά τη διάρκεια συλλογικών απελάσεων πίσω στην Τουρκία (“απωθήσεων“) από Έλληνες λιμενικούς και συνοροφύλακες και κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων-σκούπα για την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης. 









Η οργάνωση έχει λάβει επίσης αναφορές για χρήση υπερβολική βίας για τον έλεγχο ταραχών που προκλήθηκαν από τον παρατεταμένο χρόνο κράτησης και τις κακές συνθήκες κράτησης σε κέντρα κράτησης μεταναστών ανά την Ελλάδα. 

Ελληνες ιθαγενεις  που είναι θύματα εγκλημάτων μίσους απο τους 

λαθροεισαγομενους  και ελληνοποιημενους απο τους εβραιους 
 
εξακολουθούν επίσης να αναφέρουν μέλη των σωμάτων ασφαλείας μεταξύ των δραστών. 
 

Ταυτόχρονα στην έκθεση αναφέρεται ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει καταγγελθεί :



ότι η αστυνομία παρέλειψε να επέμβει ενώ συνέβαινε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα, παρ‘ ότι ήταν παρούσα 
 
ότι παρέλειψε να προστατεύσει διαδηλωτές, δημοσιογράφους και άλλα άτομα από επιθέσεις από μέλη ακροδεξιών ομάδων 
 
ότι συνέλαβε τα θύματα εγκλημάτων μίσους και όχι τους δράστες 
 
ότι αποθάρρυνε τα θύματα από την υποβολή μήνυσης



και ότι παρέλειψε να διερευνήσει εγκλήματα μίσους.













(Η παραγωγή του παρακάτω video έχει γίνει από το pathfinder.gr)
https://youtu.be/smmSa5ImsOc


Και τι δεν ήταν - 

''Μιλώντας για το Δεκέμβρη του 2008''

 https://portfolio.news247.gr/astynomia

1 σχόλιο: