ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. - Βρήκε την «λύση» για το δημογραφικό

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. - Βρήκε την «λύση» για το δημογραφικό

 


 

Μητσοτάκης για Δημογραφικό: Ένταξη αλλοδαπών όπως με τους Αλβανούς που η εμπειρία μας είναι θετική

 


 

 https://youtu.be/Yesw525CLUw

 

 

 

Μητσοτάκης: Λύση στο δημογραφικό η ένταξη των νόμιμων μεταναστών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον οικονομικό και κοινωνικό κίνδυνο του δημογραφικού και μίλησε για ένταξη νόμιμων μεταναστών, ως απάντηση και στην έλλειψη εργατικών χεριών.

Βίκυ Σαμαρά

 

Τη συζήτηση για την ένταξη των νόμιμων μεταναστών άνοιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα "Δημογραφικό: Η μεγάλη πρόκληση".

 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε εξάλλου ότι "το πιο φλέγον σαν διάσταση του δημογραφικού ζητήματος δεν είναι η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος" Και αυτό όπως εκτίμησε καθώς το ελληνικό έθνος έχει αποδείξει για πολλούς αιώνες τώρα ότι και αντέχει και ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. 

 

"Ο πρώτος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οικονομικός και κοινωνικός. 

Είναι η μείωση των οικονομικά ενεργών πολιτών. 

 

Η ελάττωση δηλαδή όσων εργάζονται και μέσα από την εργασία τους συντηρούν τον υπόλοιπο πληθυσμό" πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού για το ασφαλιστικό σύστημα και για το σύστημα υγείας. "Τα βάρη αυτά δεν μπορούν να διατηρηθούν αντίρροπα για μεγάλο διάστημα χωρίς να απειληθεί η αστάθεια της ίδιας της κοινωνίας. 

 

Δεν μιλάμε συνεπώς για μία απειλή της ταυτότητάς μας ως Έλληνες αλλά για την υπονόμευση της δυνατότητας του τόπου να παράγει ατομικό και δημόσιο πλούτο", σημείωσε. 

 

Ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση των νέων εργαζόμενων, των νέων ζευγαριών, την αντιστροφή του brain drain και τη λύση του καυτού ζητήματος της φθηνής στέγης, κατέληξε ότι "πρέπει να ανοίξει επιτέλους και στη δική μας χώρα χωρίς προκαταλήψεις και ακραίες λαϊκίστικες κορώνες" και το θέμα της ένταξης στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών

 

"Πρόκειται για μία απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο των κατασκευών και όπως ξέρετε υπάρχουν ήδη φαινόμενα σοδειάς που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια. Ταυτόχρονα όμως η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση", εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης. 

 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε άλλωστε ότι η εμπειρία από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών είναι θετική για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.  

“Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους”, σημείωσε και τόνισε πως:  

Αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας”.

Ανέφερε πως σε ό,τι αφορά στην έλλειψη εργατικών χεριών, η χώρα μας έχει προχωρήσει σε συμφωνίες μετάκλησης εργαζόμενων σε τομείς της οικονομίας που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην πρόσληψη προσωπικού, όπως ο τουριστικός τομέας. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης όμως υπογράμμισε ότι “η νέα αυτή πολιτική θα γίνει με τρόπο, που δεν θα αφήσει κανέναν απολύτως στο περιθώριο. Δηλαδή δεν θα γίνει με τρόπο που οι Έλληνες να μην βρίσκουν εργασία, αλλά ούτε θα επιτρέπουν φαινόμενα εργασιακού Μεσαίωνα απέναντι σε ευάλωτους ξένους εργαζόμενους”. 

 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: “Καλούμαστε να φανούμε πιο τολμηροί.  

Μία χώρα μεσήλικων που γεννά λίγα παιδιά, οφείλει να ανανεωθεί με νεότερους ανθρώπους. 

 

Εκείνους που ασπάζονται τις αξίες της και είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν σε αυτή οικογένειες”.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε εμμέσως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αντιδράσεις στη συζήτηση αυτή και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. “Προφανώς δεν μιλάω εδώ για ένα ζήτημα εύκολο, είναι όμως αναγκαίο, επίκαιρο και κρίσιμο να ανοίξει η συζήτηση για αυτό το ζήτημα. 

 

Για αυτό πρέπει να το εξετάσουμε με ευθύνη, με σοβαρότητα, αλλά και με θάρρος, ακούγοντας τις προτάσεις των ειδικών και μελετώντας τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες του τόπου μας και πάνω από όλα έχοντας εθνική αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε έναν πολιτισμό που διαπερνάει την Ιστορία, φωτίζοντας τους αιώνες”.

 


 

 

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και “ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ” που χαρακτήρισε τον κάδο απορριμάτων σημαντικότερο από τον Μέγα Αλέξανδρο, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 Ο Δημήτρης Καιρίδης αναλαμβάνει την προεδρία της «Ομάδας» για την αλλαγή του πληθυσμού στην Ελλάδα

 


 

 

Τι ΣΚΑΤΑ ΛΑΟΣ είμαστε που δεν ξεσηκωνόμαστε να τους κάνουμε λαμπόγυαλο το ΠΟΡΝΕΙΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ στο Σύνταγμα, δεν μπορώ να καταλάβω.

 

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ, μα την αλήθεια, δεν το καταλαβαίνω και παρακαλώ όποιος μπορεί, να μου το εξηγήσει.

 

Κι από κοντά, η κνίτισα που και ως δικαστής και ως πρόεδρος της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, δεν χάνει στιγμή, να αποκαλύπτει ΠΟΣΟ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου, για να δείξω για πόσο “ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ”, μιλάμε. 

 

Αν ήταν τούρκος και έλεγε πως … ένας κάδος απορριμμάτων είναι σημαντικότερος από τον Κεμάλ Ατατούρκ, θα τον είχαν γκαμίσει όλοι οι τουρκαλάδες, πριν τον σφάξουν…

 


 

 

 

 

Δεν μας έφταναν οι χθεσινές ανακοινώσεις του Κ.Μητσοτάκη που ουσιαστικά μας είπε για τους σχεδιασμού, για μια Ελλάδα… χωρίς Έλληνες γιατί μας κάνουν και οι μετανάστες (παράνομοι και μη) σήμερα ξεκίνησε να παίρνει “σάρκα και οστά” και ο σχεδιασμός με την ανάληψη της προεδρίας της «ομάδας εργασίας για τη Μετανάστευση» από τον Δημήτρη Καιρίδη.

 

Φαίνεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της 200 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χώρας να επικρατούν οι φωνές αλλοίωσης της έννοιας του Έθνους.

 

 


 

 

Έτσι με τη συνεδρίαση των εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων ξεκινούν αύριο Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, στο Στρασβούργο, οι εργασίες της Δεύτερης Ολομέλειας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

 

Σημειώνουμε ότι έχουν συγκροτηθεί εννιά ομάδες εργασίας, σε δύο από τις οποίες (μετανάστευση και ψηφιακός μετασχηματισμός) θα προεδρεύσουν εκπρόσωποι των εθνικών Κοινοβουλίων.

 

 


 

 

Η Ελλάδα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης όλων των συμμετεχόντων βουλευτών, αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση με πρόεδρο τον Δ.Καιρίδη, από κοινού με τον βουλευτή της Ιταλικής Γερουσίας, Αλεσάντρο Αλφιέρι (Alessandro Alfieri).

 

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο επίσης θα συμμετέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία και οι Μαριέττα Γιαννάκου, Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Παπανδρέου (διαδικτυακά).

 

 


 

 

 

Οι ομάδες εργασίας θα συνεδριάσουν την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου και οι Ελληνες βουλευτές θα συμμετάσχουν στις Ομάδες για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Μ. Γιαννάκου), την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία (Γ. Μπουρνούς) και την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό (Γ. Παπανδρέου). Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διάσκεψης, το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου.

 

Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει  μέτρα στήριξης των οικογενειών, όπως σημειώναμε χθες εδώ

ώστε να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά καθώς ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως… δεδομένη τη «σμίκρυνση» του Ελληνισμού και να αναφερθεί στην «πληθυσμιακή έκρηξη» άλλων χωρών, φτωχών, που «θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση, σε ένα επίπεδο ζωής».

 

 

 

 

 


 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ss__K3UZCDs 

 

 

 

Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις του «ανθρώπινου δυναμικού σε μία χώρα η οποία συρρικνώνεται» ζητώντας να «χαρτογραφηθεί το πρόβλημα», καθώς δήλωσε σίγουρος ότι η χώρα «δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει, όμως, δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή».

 

 

 


 

 

Και για να το κάνει σαφές για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η «οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση» μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.

 

 


 

 

Να θυμίσουμε πως προσφάτως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε μιλήσει για «ανανέωση» του ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες. 

 

 

 


 











 Σοκάρει ο κυνισμός του, η λογική του. 

Και το κακό είναι πως τον βάλαμε στην ζωή μας, με τις… “αγορές”. 

Εντέλει ήρθαν τα μνημόνια, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες και οι μετανάστες μαζί με τον Σόρος. 

Είναι δίκαια όσα λέει; 

 ΟΧΙ. 

Είναι ηθικά; 

ΌΧΙ. 

Τότε γιατί τα λέει; 

Γιατί μπορεί…

 Δεν είναι απλό;
«Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες.
 

Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται για να είναι επιτυχείς. 

Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε ο Σόρρος.

Τώρα φαίνεται γιατί με κάθε τρόπο η ελλαδική κυβέρνηση διώχνει τις υγιείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα. 

Για να ανοίξουν τον δρόμο στις επιχειρήσεις των ξένων εποικιστών που ανοίγουν και θα ανοίξουν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Σόρρος και του συναφιού του.


Οι νεοταξικοί κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν πιστά τον σχεδιασμό αυτόν. 

Ο ίδιος σε βίντεο που μιλά ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση με μετανάστες αφού οι Έλληνες έχουν μείωση των γεννήσεων.

 

 
 






 

 

 

Λιάκος: Η Ελλάδα χρειάζεται 1 εκατ. πρόσφυγες για να λύσει το δημογραφικό

 

 

 

 

Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση πρέπει να απορροφήσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες ανέφερε σε ανάρτηση του ο καθηγητής νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Λιάκος

 

Ο Αντώνης Λιάκος κάνει λόγο για μία αντιδημοφιλή πρόταση που πρέπει «να ειπωθεί κατηγορηματικά» και σημειώνει πως αν κυβέρνηση «είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα».

 

«Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντώνης Λιάκος. 

 

«Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει», σημειώνει. 

 

«Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. 

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. 

Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. 

Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων», συνεχίζει. 

 

«Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. 

Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. 

Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. 

Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. 

Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις», καταλήγει.

 

 

 

 

Οι μετανάστες θα μείνουν για πάντα εδώ - Το θέμα είναι «Πώς»

 

 


 

 

Ας κάνουμε μερικές παραδοχές για το μεταναστευτικό, για να μην κοροϊδευόμαστε. Μερικές και αποσπασματικές, γιατί το θέμα είναι εκτενές και μόνο επί μέρους πτυχές του μπορεί να αγγίζει κάθε φορά ένα δημοσιογραφικό σχόλιο.

 

Παραδοχή πρώτη. Η Ευρώπη γερνάει, η Αφρική και Ασία γεννούν. Η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες ( Σε αυτή την παραδοχή εμπλέκονται και θεωρίες τις οποίες δεν ασπαζόμαστε οπωσδήποτε, όπως η «Πανευρώπη» μέσω της «Μεγάλης Αντικατάστασης» των λαών της, που υποστήριξε ο Αυστριακός Καλέργκι, και η δημιουργία ενός νέου τύπου ευρωπαίου πολίτη «ευρωασιάτη -νεγροειδούς» μέσω εσκεμμένης μαζικής μετανάστευσης Ασιατών και Αφρικανών στην Ευρώπη.

 

Παράλληλα υπάρχουν και πρόσφατες αναλύσεις του σχεδίου πληθυσμιακής αλλοίωσης της ηπείρου μας, όπως αναφέρονται το βιβλίο του Γάλλου Ρενό Καμύ «Η μεγάλη αντικατάσταση» (2011).

 

Αυτά εκ μέρους μας ως απλή αναφορά και μόνο, και δικαίωμα του καθενός να τις απορρίψει ως «ψεκασμένες» θεωρίες.

 

Όμως υπάρχει η έκθεση του ΟΗΕ που συντάχτηκε 21 χρόνια πριν, από την Υποδιεύθυνση Πληθυσμού (Population Division) στη Νέα Υόρκη, και δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2000: Ο τίτλος είναι ενδεικτικός: «Μετανάστευση αντικατάστασης: Είναι η λύση για φθίνοντες και γηρασμένους πληθυσμούς;».

 

Η αιτία του ερωτήματος αφορά στην αδυναμία των δυτικών κρατών, καθώς γερνούν να διατηρήσουν μια λειτουργική σχέση μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, για να χρηματοδοτούνται με επάρκεια τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης.

 

Η έκθεση είχε ερωτηματικό στον τίτλο, αλλά δεν ήταν απλώς θεωρητική κατασκευή. Ένα βήμα προς απάντηση έγινε πάλι από τον ΟΗΕ 18 χρόνια αργότερα. Αυτή τη φορά σε διάσκεψη αρχηγών κρατών και υψηλών αξιωματούχων στο Μαρακές εν έτει 2018. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Στη διάσκεψη υιοθετήθηκε η αρχή του «δικαιώματος στη μετανάστευση»! Η απόφαση δεν ήταν δεσμευτική αλλά την ψήφισαν, άρα την υιοθέτησαν 152 χώρες, και φυσικά 0η Ελλάδα. Καταψήφισαν 12, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ισραήλ, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελβετία, Αυστραλία.

 

Σύμφωνα με την αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, η χώρα καταψήφισε γιατί «το σύμφωνο υπέρ της μετανάστευσης αποβαίνει εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας, και αποτυγχάνει να αναγνωρίσει πως η σωστά ελεγχόμενη νόμιμη μετανάστευση πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με αποτελεσματικούς ελέγχους στα σύνορα».

 

Αυτή είναι πολύ χοντρικά η μεγάλη εικόνα. Μόνο που δεν είχε ευθύγραμμη πορεία, όπως την ανέμεναν οι χαρτογιακάδες του παρηκμασμένου Οργανισμού, που ούτε μια σύρραξη, ούτε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν μπόρεσε να σταματήσει.

 

Δεν είχε ευθύγραμμη πορεία γιατί δεν υπολόγισε ότι οι μετανάστες, ειδικά του μουσουλμανικού κόσμου, δεν είναι « tabula rasa», άγραφα χαρτιά. Είναι άνθρωποι και δεν αποδέχονται χαρίεντες τα ήθη και τα έθιμα, τις πολιτισμικές κατακτήσεις, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής των χωρών που τους φιλοξενούν για να χτίσουν μια νέα ζωή.

 

Εφεραν μαζί τους τη δική τους θρησκεία, τη δική τους κουλτούρα, τα δικά τους ήθη και έθιμα, τις δικές τους αξίες, που πόρρω απέχουν από αυτές των γηγενών πληθυσμών. Είναι δε ανυποχώρητοι και απαιτούν να επιβάλουν τις δικές τους αξίες στη δημόσια ζωή των νέων πατρίδων τους, ειδικά όταν ο αριθμός τους αυξηθεί σε μια κρίσιμη μάζα και νιώσουν ότι έχουν δύναμη.

 

Μικρό παράδειγμα, για να μην αναφερθούμε στα τεράστια γκέτο στις παρυφές των δυτικών μεγαλουπόλεων, ούτε στις τρομοκρατικές ενέργειες με τα εκατοντάδες θύματα:

 

Η Φινλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καθιέρωσε την ψήφο των γυναικών το 1906! Και όμως αυτή η πρωτοπόρος στην ισοτιμία των φύλων χώρα, αναγκάστηκε μετά από απαιτήσεις των μουσουλμάνων μεταναστών, να ορίσει ωράριο για γυναίκες στις πισίνες. Αιτία είναι ότι οι μουσουλμάνοι δεν ήθελαν να μπανιαρίζονται οι γυναίκες τους σε πισίνες που υπήρξαν άντρες εκτός αυτών της οικογένειάς τους.

 

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι πολιτισμική αλλοίωση, και δίνει απάντηση σε όσους εδώ ειρωνεύονται ότι οι «ξενοφοβικοί» φοβούνται μήπως τους αλλοιώσουν τον (μ)πολιτισμό τους, όπως τον προφέρουν σαρκαστικά. Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο η κληρονομημένη και παρούσα πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή. Είναι ο κατακτημένος, γενικά παραδεκτός και συνεκτικός αξιακός κώδικας, που ορίζει το πλαίσιο της κοινής μας ζωής.

 

Παράλληλα στην διπλανή Σουηδία οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν κανονικό μέρος της Σουηδικής ζωής μετά την μετά την μαζική είσοδο μεταναστών (Spectator, Οκτώβριος 2019).

 

Στην Ελλάδα το 2009 είχαμε διαδηλώσεις και έκτροπα γιατί ένας μετανάστης ισχυρίστηκε πως ένας αστυνομικός έσκισε σελίδα από το κοράνι. Ο Πρόεδρος τη Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας Ναίμ Ελνταγούρ απαίτησε από την αστυνομία να ζητήσει συγγνώμη αλλιώς θα είχαμε… ιερό πόλεμο: «Οι μουσουλμάνοι νιώθουν οργή και έχουν κηρύξει πόλεμο»! Επίσης να ζητήσει συγγνώμη η Ελληνική Πολιτεία είχε ζητήσει και ο Αλέξης Τσίπρας, φρέσκος τότε Πρόεδρος του ΣΥΝ.

 

(για την ιστορία ο ισχυρισμός αποδείχτηκε μούφα, και ο «θρήσκος» παράνομος μετανάστης Χασάν Χαμζί καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση επειδή πουλούσε κλοπιμαία - κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, κλπ).

 

Οι μετανάστες θα μείνουν εδώ. Πρέπει και εμείς να καταλάβουμε ότι ενσωμάτωση δεν σημαίνει εξομοίωση. Εχουν κάθε δικαίωμα στη θρησκεία τους, στις αξίες τους, αρκεί να αυτές να μη έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας μας (π.χ. κλειτοριδεκτομή, Σαρία). Επίσης έχουν δικαίωμα στις λατρευτικές τους τελετές. Δικαίωμά τους είναι να μαστιγώνονται δημόσια στη γιορτή της Ασούρα αφού αυτό είναι λατρευτική τους πρακτική. Αλλά στην κοινή δημόσια ζωή θα αποδέχονται τις διαδικασίες και τις αξίες της φιλοξενούσας χώρας.

 

Δεν θα πρέπει π.χ. να δημιουργήσουμε ξεχωριστά ωράρια για γυναίκες στις πισίνες όπως στην Σκανδιναβία. Η δεν θα συμμετέχουν με μαύρο κολάν (όπως έγινε) στις παρελάσεις μήπως και φανεί η γάμπα τους, δεν θα φορούν μαντήλα σε αυτές, ή πορτοκαλί τουρμπάνι των Σιχ (όπως πάλι έγινε στην Κρήτη). Δεν είναι καταπίεση ευπαθών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Θα ήταν αν υποχρεώνονταν να συμμετάσχουν. Εφόσον συμμετέχουν εθελοντικώς θα πρέπει να συμμετέχουν ίσοις όροις, αποδεχόμενοι τους κοινούς κώδικες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και αποδεχόμαστε όλοι.

 

Και βέβαια δεν θα «δίνουμε χώρο» να καταλαμβάνουν με τσαμπουκά το Σύνταγμα Πρωτοχρονιά, με το πρόσχημα της άγνοιας, χωρίς μάσκες σε ημέρες πανδημίας, και η αστυνομία απλώς να τους κοιτάει.

 

Αυτά τα ολίγα και εν πολλοίς αποσπασματικά, καθότι το θέμα είναι τεράστιο και θα μας απασχολήσει πολλάκις στο μέλλον.

 

 


https://www.liberal.gr 

https://infognomonpolitics.gr 

 https://attikanea.info

 https://www.news247.gr

https://www.lifo.gr 

 

theologos vasiliadis

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου