Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. - Βρήκε την «λύση» για το δημογραφικό

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. - Βρήκε την «λύση» για το δημογραφικό

 


 

Μητσοτάκης για Δημογραφικό: Ένταξη αλλοδαπών όπως με τους Αλβανούς που η εμπειρία μας είναι θετική

 


 

 https://youtu.be/Yesw525CLUw

 

 

 

Μητσοτάκης: Λύση στο δημογραφικό η ένταξη των νόμιμων μεταναστών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον οικονομικό και κοινωνικό κίνδυνο του δημογραφικού και μίλησε για ένταξη νόμιμων μεταναστών, ως απάντηση και στην έλλειψη εργατικών χεριών.

Βίκυ Σαμαρά

 

Τη συζήτηση για την ένταξη των νόμιμων μεταναστών άνοιξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα "Δημογραφικό: Η μεγάλη πρόκληση".

 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε εξάλλου ότι "το πιο φλέγον σαν διάσταση του δημογραφικού ζητήματος δεν είναι η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος" Και αυτό όπως εκτίμησε καθώς το ελληνικό έθνος έχει αποδείξει για πολλούς αιώνες τώρα ότι και αντέχει και ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. 

 

"Ο πρώτος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οικονομικός και κοινωνικός. 

Είναι η μείωση των οικονομικά ενεργών πολιτών. 

 

Η ελάττωση δηλαδή όσων εργάζονται και μέσα από την εργασία τους συντηρούν τον υπόλοιπο πληθυσμό" πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού για το ασφαλιστικό σύστημα και για το σύστημα υγείας. "Τα βάρη αυτά δεν μπορούν να διατηρηθούν αντίρροπα για μεγάλο διάστημα χωρίς να απειληθεί η αστάθεια της ίδιας της κοινωνίας. 

 

Δεν μιλάμε συνεπώς για μία απειλή της ταυτότητάς μας ως Έλληνες αλλά για την υπονόμευση της δυνατότητας του τόπου να παράγει ατομικό και δημόσιο πλούτο", σημείωσε. 

 

Ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση των νέων εργαζόμενων, των νέων ζευγαριών, την αντιστροφή του brain drain και τη λύση του καυτού ζητήματος της φθηνής στέγης, κατέληξε ότι "πρέπει να ανοίξει επιτέλους και στη δική μας χώρα χωρίς προκαταλήψεις και ακραίες λαϊκίστικες κορώνες" και το θέμα της ένταξης στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών

 

"Πρόκειται για μία απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο των κατασκευών και όπως ξέρετε υπάρχουν ήδη φαινόμενα σοδειάς που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια. Ταυτόχρονα όμως η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση", εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης. 

 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε άλλωστε ότι η εμπειρία από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών είναι θετική για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.  

“Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους”, σημείωσε και τόνισε πως:  

Αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας”.

Ανέφερε πως σε ό,τι αφορά στην έλλειψη εργατικών χεριών, η χώρα μας έχει προχωρήσει σε συμφωνίες μετάκλησης εργαζόμενων σε τομείς της οικονομίας που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην πρόσληψη προσωπικού, όπως ο τουριστικός τομέας. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης όμως υπογράμμισε ότι “η νέα αυτή πολιτική θα γίνει με τρόπο, που δεν θα αφήσει κανέναν απολύτως στο περιθώριο. Δηλαδή δεν θα γίνει με τρόπο που οι Έλληνες να μην βρίσκουν εργασία, αλλά ούτε θα επιτρέπουν φαινόμενα εργασιακού Μεσαίωνα απέναντι σε ευάλωτους ξένους εργαζόμενους”. 

 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: “Καλούμαστε να φανούμε πιο τολμηροί.  

Μία χώρα μεσήλικων που γεννά λίγα παιδιά, οφείλει να ανανεωθεί με νεότερους ανθρώπους. 

 

Εκείνους που ασπάζονται τις αξίες της και είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν σε αυτή οικογένειες”.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε εμμέσως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αντιδράσεις στη συζήτηση αυτή και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. “Προφανώς δεν μιλάω εδώ για ένα ζήτημα εύκολο, είναι όμως αναγκαίο, επίκαιρο και κρίσιμο να ανοίξει η συζήτηση για αυτό το ζήτημα. 

 

Για αυτό πρέπει να το εξετάσουμε με ευθύνη, με σοβαρότητα, αλλά και με θάρρος, ακούγοντας τις προτάσεις των ειδικών και μελετώντας τις προτεραιότητες και τις δυνατότητες του τόπου μας και πάνω από όλα έχοντας εθνική αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε έναν πολιτισμό που διαπερνάει την Ιστορία, φωτίζοντας τους αιώνες”.

 


 

 

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και “ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ” που χαρακτήρισε τον κάδο απορριμάτων σημαντικότερο από τον Μέγα Αλέξανδρο, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 Ο Δημήτρης Καιρίδης αναλαμβάνει την προεδρία της «Ομάδας» για την αλλαγή του πληθυσμού στην Ελλάδα

 


 

 

Τι ΣΚΑΤΑ ΛΑΟΣ είμαστε που δεν ξεσηκωνόμαστε να τους κάνουμε λαμπόγυαλο το ΠΟΡΝΕΙΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ στο Σύνταγμα, δεν μπορώ να καταλάβω.

 

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ, μα την αλήθεια, δεν το καταλαβαίνω και παρακαλώ όποιος μπορεί, να μου το εξηγήσει.

 

Κι από κοντά, η κνίτισα που και ως δικαστής και ως πρόεδρος της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, δεν χάνει στιγμή, να αποκαλύπτει ΠΟΣΟ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου, για να δείξω για πόσο “ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ”, μιλάμε. 

 

Αν ήταν τούρκος και έλεγε πως … ένας κάδος απορριμμάτων είναι σημαντικότερος από τον Κεμάλ Ατατούρκ, θα τον είχαν γκαμίσει όλοι οι τουρκαλάδες, πριν τον σφάξουν…

 


 

 

 

 

Δεν μας έφταναν οι χθεσινές ανακοινώσεις του Κ.Μητσοτάκη που ουσιαστικά μας είπε για τους σχεδιασμού, για μια Ελλάδα… χωρίς Έλληνες γιατί μας κάνουν και οι μετανάστες (παράνομοι και μη) σήμερα ξεκίνησε να παίρνει “σάρκα και οστά” και ο σχεδιασμός με την ανάληψη της προεδρίας της «ομάδας εργασίας για τη Μετανάστευση» από τον Δημήτρη Καιρίδη.

 

Φαίνεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της 200 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χώρας να επικρατούν οι φωνές αλλοίωσης της έννοιας του Έθνους.

 

 


 

 

Έτσι με τη συνεδρίαση των εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων ξεκινούν αύριο Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, στο Στρασβούργο, οι εργασίες της Δεύτερης Ολομέλειας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

 

Σημειώνουμε ότι έχουν συγκροτηθεί εννιά ομάδες εργασίας, σε δύο από τις οποίες (μετανάστευση και ψηφιακός μετασχηματισμός) θα προεδρεύσουν εκπρόσωποι των εθνικών Κοινοβουλίων.

 

 


 

 

Η Ελλάδα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης όλων των συμμετεχόντων βουλευτών, αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση με πρόεδρο τον Δ.Καιρίδη, από κοινού με τον βουλευτή της Ιταλικής Γερουσίας, Αλεσάντρο Αλφιέρι (Alessandro Alfieri).

 

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο επίσης θα συμμετέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία και οι Μαριέττα Γιαννάκου, Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Παπανδρέου (διαδικτυακά).

 

 


 

 

 

Οι ομάδες εργασίας θα συνεδριάσουν την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου και οι Ελληνες βουλευτές θα συμμετάσχουν στις Ομάδες για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Μ. Γιαννάκου), την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία (Γ. Μπουρνούς) και την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό (Γ. Παπανδρέου). Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διάσκεψης, το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου.

 

Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει  μέτρα στήριξης των οικογενειών, όπως σημειώναμε χθες εδώ

ώστε να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά καθώς ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως… δεδομένη τη «σμίκρυνση» του Ελληνισμού και να αναφερθεί στην «πληθυσμιακή έκρηξη» άλλων χωρών, φτωχών, που «θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση, σε ένα επίπεδο ζωής».

 

 

 

 

 


 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ss__K3UZCDs 

 

 

 

Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις του «ανθρώπινου δυναμικού σε μία χώρα η οποία συρρικνώνεται» ζητώντας να «χαρτογραφηθεί το πρόβλημα», καθώς δήλωσε σίγουρος ότι η χώρα «δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει, όμως, δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή».

 

 

 


 

 

Και για να το κάνει σαφές για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η «οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση» μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.

 

 


 

 

Να θυμίσουμε πως προσφάτως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε μιλήσει για «ανανέωση» του ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες. 

 

 

 


 











 Σοκάρει ο κυνισμός του, η λογική του. 

Και το κακό είναι πως τον βάλαμε στην ζωή μας, με τις… “αγορές”. 

Εντέλει ήρθαν τα μνημόνια, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες και οι μετανάστες μαζί με τον Σόρος. 

Είναι δίκαια όσα λέει; 

 ΟΧΙ. 

Είναι ηθικά; 

ΌΧΙ. 

Τότε γιατί τα λέει; 

Γιατί μπορεί…

 Δεν είναι απλό;
«Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες.
 

Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται για να είναι επιτυχείς. 

Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε ο Σόρρος.

Τώρα φαίνεται γιατί με κάθε τρόπο η ελλαδική κυβέρνηση διώχνει τις υγιείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα. 

Για να ανοίξουν τον δρόμο στις επιχειρήσεις των ξένων εποικιστών που ανοίγουν και θα ανοίξουν στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Σόρρος και του συναφιού του.


Οι νεοταξικοί κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν πιστά τον σχεδιασμό αυτόν. 

Ο ίδιος σε βίντεο που μιλά ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση με μετανάστες αφού οι Έλληνες έχουν μείωση των γεννήσεων.

 

 
 






 

 

 

Λιάκος: Η Ελλάδα χρειάζεται 1 εκατ. πρόσφυγες για να λύσει το δημογραφικό

 

 

 

 

Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση πρέπει να απορροφήσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες ανέφερε σε ανάρτηση του ο καθηγητής νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Λιάκος

 

Ο Αντώνης Λιάκος κάνει λόγο για μία αντιδημοφιλή πρόταση που πρέπει «να ειπωθεί κατηγορηματικά» και σημειώνει πως αν κυβέρνηση «είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα».

 

«Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντώνης Λιάκος. 

 

«Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει», σημειώνει. 

 

«Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. 

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. 

Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. 

Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων», συνεχίζει. 

 

«Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. 

Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. 

Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. 

Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. 

Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις», καταλήγει.

 

 

 

 

Οι μετανάστες θα μείνουν για πάντα εδώ - Το θέμα είναι «Πώς»

 

 


 

 

Ας κάνουμε μερικές παραδοχές για το μεταναστευτικό, για να μην κοροϊδευόμαστε. Μερικές και αποσπασματικές, γιατί το θέμα είναι εκτενές και μόνο επί μέρους πτυχές του μπορεί να αγγίζει κάθε φορά ένα δημοσιογραφικό σχόλιο.

 

Παραδοχή πρώτη. Η Ευρώπη γερνάει, η Αφρική και Ασία γεννούν. Η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες ( Σε αυτή την παραδοχή εμπλέκονται και θεωρίες τις οποίες δεν ασπαζόμαστε οπωσδήποτε, όπως η «Πανευρώπη» μέσω της «Μεγάλης Αντικατάστασης» των λαών της, που υποστήριξε ο Αυστριακός Καλέργκι, και η δημιουργία ενός νέου τύπου ευρωπαίου πολίτη «ευρωασιάτη -νεγροειδούς» μέσω εσκεμμένης μαζικής μετανάστευσης Ασιατών και Αφρικανών στην Ευρώπη.

 

Παράλληλα υπάρχουν και πρόσφατες αναλύσεις του σχεδίου πληθυσμιακής αλλοίωσης της ηπείρου μας, όπως αναφέρονται το βιβλίο του Γάλλου Ρενό Καμύ «Η μεγάλη αντικατάσταση» (2011).

 

Αυτά εκ μέρους μας ως απλή αναφορά και μόνο, και δικαίωμα του καθενός να τις απορρίψει ως «ψεκασμένες» θεωρίες.

 

Όμως υπάρχει η έκθεση του ΟΗΕ που συντάχτηκε 21 χρόνια πριν, από την Υποδιεύθυνση Πληθυσμού (Population Division) στη Νέα Υόρκη, και δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2000: Ο τίτλος είναι ενδεικτικός: «Μετανάστευση αντικατάστασης: Είναι η λύση για φθίνοντες και γηρασμένους πληθυσμούς;».

 

Η αιτία του ερωτήματος αφορά στην αδυναμία των δυτικών κρατών, καθώς γερνούν να διατηρήσουν μια λειτουργική σχέση μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, για να χρηματοδοτούνται με επάρκεια τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης.

 

Η έκθεση είχε ερωτηματικό στον τίτλο, αλλά δεν ήταν απλώς θεωρητική κατασκευή. Ένα βήμα προς απάντηση έγινε πάλι από τον ΟΗΕ 18 χρόνια αργότερα. Αυτή τη φορά σε διάσκεψη αρχηγών κρατών και υψηλών αξιωματούχων στο Μαρακές εν έτει 2018. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Στη διάσκεψη υιοθετήθηκε η αρχή του «δικαιώματος στη μετανάστευση»! Η απόφαση δεν ήταν δεσμευτική αλλά την ψήφισαν, άρα την υιοθέτησαν 152 χώρες, και φυσικά 0η Ελλάδα. Καταψήφισαν 12, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ισραήλ, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελβετία, Αυστραλία.

 

Σύμφωνα με την αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, η χώρα καταψήφισε γιατί «το σύμφωνο υπέρ της μετανάστευσης αποβαίνει εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας, και αποτυγχάνει να αναγνωρίσει πως η σωστά ελεγχόμενη νόμιμη μετανάστευση πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με αποτελεσματικούς ελέγχους στα σύνορα».

 

Αυτή είναι πολύ χοντρικά η μεγάλη εικόνα. Μόνο που δεν είχε ευθύγραμμη πορεία, όπως την ανέμεναν οι χαρτογιακάδες του παρηκμασμένου Οργανισμού, που ούτε μια σύρραξη, ούτε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν μπόρεσε να σταματήσει.

 

Δεν είχε ευθύγραμμη πορεία γιατί δεν υπολόγισε ότι οι μετανάστες, ειδικά του μουσουλμανικού κόσμου, δεν είναι « tabula rasa», άγραφα χαρτιά. Είναι άνθρωποι και δεν αποδέχονται χαρίεντες τα ήθη και τα έθιμα, τις πολιτισμικές κατακτήσεις, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής των χωρών που τους φιλοξενούν για να χτίσουν μια νέα ζωή.

 

Εφεραν μαζί τους τη δική τους θρησκεία, τη δική τους κουλτούρα, τα δικά τους ήθη και έθιμα, τις δικές τους αξίες, που πόρρω απέχουν από αυτές των γηγενών πληθυσμών. Είναι δε ανυποχώρητοι και απαιτούν να επιβάλουν τις δικές τους αξίες στη δημόσια ζωή των νέων πατρίδων τους, ειδικά όταν ο αριθμός τους αυξηθεί σε μια κρίσιμη μάζα και νιώσουν ότι έχουν δύναμη.

 

Μικρό παράδειγμα, για να μην αναφερθούμε στα τεράστια γκέτο στις παρυφές των δυτικών μεγαλουπόλεων, ούτε στις τρομοκρατικές ενέργειες με τα εκατοντάδες θύματα:

 

Η Φινλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καθιέρωσε την ψήφο των γυναικών το 1906! Και όμως αυτή η πρωτοπόρος στην ισοτιμία των φύλων χώρα, αναγκάστηκε μετά από απαιτήσεις των μουσουλμάνων μεταναστών, να ορίσει ωράριο για γυναίκες στις πισίνες. Αιτία είναι ότι οι μουσουλμάνοι δεν ήθελαν να μπανιαρίζονται οι γυναίκες τους σε πισίνες που υπήρξαν άντρες εκτός αυτών της οικογένειάς τους.

 

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι πολιτισμική αλλοίωση, και δίνει απάντηση σε όσους εδώ ειρωνεύονται ότι οι «ξενοφοβικοί» φοβούνται μήπως τους αλλοιώσουν τον (μ)πολιτισμό τους, όπως τον προφέρουν σαρκαστικά. Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο η κληρονομημένη και παρούσα πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή. Είναι ο κατακτημένος, γενικά παραδεκτός και συνεκτικός αξιακός κώδικας, που ορίζει το πλαίσιο της κοινής μας ζωής.

 

Παράλληλα στην διπλανή Σουηδία οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν κανονικό μέρος της Σουηδικής ζωής μετά την μετά την μαζική είσοδο μεταναστών (Spectator, Οκτώβριος 2019).

 

Στην Ελλάδα το 2009 είχαμε διαδηλώσεις και έκτροπα γιατί ένας μετανάστης ισχυρίστηκε πως ένας αστυνομικός έσκισε σελίδα από το κοράνι. Ο Πρόεδρος τη Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας Ναίμ Ελνταγούρ απαίτησε από την αστυνομία να ζητήσει συγγνώμη αλλιώς θα είχαμε… ιερό πόλεμο: «Οι μουσουλμάνοι νιώθουν οργή και έχουν κηρύξει πόλεμο»! Επίσης να ζητήσει συγγνώμη η Ελληνική Πολιτεία είχε ζητήσει και ο Αλέξης Τσίπρας, φρέσκος τότε Πρόεδρος του ΣΥΝ.

 

(για την ιστορία ο ισχυρισμός αποδείχτηκε μούφα, και ο «θρήσκος» παράνομος μετανάστης Χασάν Χαμζί καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση επειδή πουλούσε κλοπιμαία - κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, κλπ).

 

Οι μετανάστες θα μείνουν εδώ. Πρέπει και εμείς να καταλάβουμε ότι ενσωμάτωση δεν σημαίνει εξομοίωση. Εχουν κάθε δικαίωμα στη θρησκεία τους, στις αξίες τους, αρκεί να αυτές να μη έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας μας (π.χ. κλειτοριδεκτομή, Σαρία). Επίσης έχουν δικαίωμα στις λατρευτικές τους τελετές. Δικαίωμά τους είναι να μαστιγώνονται δημόσια στη γιορτή της Ασούρα αφού αυτό είναι λατρευτική τους πρακτική. Αλλά στην κοινή δημόσια ζωή θα αποδέχονται τις διαδικασίες και τις αξίες της φιλοξενούσας χώρας.

 

Δεν θα πρέπει π.χ. να δημιουργήσουμε ξεχωριστά ωράρια για γυναίκες στις πισίνες όπως στην Σκανδιναβία. Η δεν θα συμμετέχουν με μαύρο κολάν (όπως έγινε) στις παρελάσεις μήπως και φανεί η γάμπα τους, δεν θα φορούν μαντήλα σε αυτές, ή πορτοκαλί τουρμπάνι των Σιχ (όπως πάλι έγινε στην Κρήτη). Δεν είναι καταπίεση ευπαθών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Θα ήταν αν υποχρεώνονταν να συμμετάσχουν. Εφόσον συμμετέχουν εθελοντικώς θα πρέπει να συμμετέχουν ίσοις όροις, αποδεχόμενοι τους κοινούς κώδικες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και αποδεχόμαστε όλοι.

 

Και βέβαια δεν θα «δίνουμε χώρο» να καταλαμβάνουν με τσαμπουκά το Σύνταγμα Πρωτοχρονιά, με το πρόσχημα της άγνοιας, χωρίς μάσκες σε ημέρες πανδημίας, και η αστυνομία απλώς να τους κοιτάει.

 

Αυτά τα ολίγα και εν πολλοίς αποσπασματικά, καθότι το θέμα είναι τεράστιο και θα μας απασχολήσει πολλάκις στο μέλλον.

 

 


https://www.liberal.gr 

https://infognomonpolitics.gr 

 https://attikanea.info

 https://www.news247.gr

https://www.lifo.gr 

 

theologos vasiliadis

 

 

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΑΣ».

 ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΑΣ».

 

Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΙΓΑΔΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ

 
 
 
 
Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο που μας επιφυλάσσουν, μέσω της ογκώδους μετακίνησης πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;  Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την προσεκτική ανάγνωση του επισυναπτόμενου άρθρου του κ. Κωνσταντίνου Π.  Ρωμανού, καθηγητή Φιλοσοφίας Παν/μίου Αιγαίου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» τεύχος 239  με τίτλο: Διερεύνηση του φαινομένου «Μαζική Μετανάστευση 2015». 
  
Η  ανάλυση του καθηγητή  ίσως να αποτελέσει κατάλληλο ερέθισμα για να βρούμε την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα του «τι κάνουμε» εμείς οι πολίτες.
 


  
ΑΥΤΗ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΤΥΠΙΚΗ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΠΟΥ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ  ΕΠΙΣΗΜΑ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ  ΝΤΡΟΠΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ.



Πάτρα, 20/4/2016

Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ «ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 2015»

Του Κων/νου Π. Ρωμανού


ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΣΕΡΑΪ

Το φθινόπωρο του 2015, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο[1] οι Ευρωπαίοι είδαν ένα θέαμα που ξεπερνούσε την πιο τολμηρή φαντασία: μία ατέλειωτη φάλαγγα ανθρώπων να διασχίζει πεζή τις πεδιάδες της Ευρώπης. Οι άνθρωποι κρατούσαν πορεία από τα νοτιοανατολικά, την Ελλάδα προς τα βορειοδυτικά, την Γερμανία. Ήσαν πολλές φυλές από την Ασία, την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι περισσότεροι ήταν νέοι άνδρες, είχε όμως κοντά τους και έναν αριθμό γυναικόπαιδα.

Τι ήσαν όλοι αυτοί; Ή μάλλον τι είναι, αφού τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα του 2016 ακόμα συνεχίστηκε η παράδοξη πορεία τους και όσους να καταπίνει η Γερμανία άλλοι τόσοι αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά από τις ακτές της Τουρκίας;

Από τον Σεπτέμβριο 2015 όλα τα ΜΜΕ της Δ. Ευρώπης, μαζί βεβαίως και της Ελλάδας, με μια φωνή διακηρύσσουν: είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! 
Από πού; 
Από την Συρία. 
Και γιατί έρχονται εδώ; 
Τους φέρνει ο πόλεμος – και η πείνα.  
Αυτές είναι οι αιτίες, μην ψάχνετε να βρείτε άλλες. Και τι να τους κάνουμε τώρα εμείς, όλους αυτούς τους ανθρώπους με το πρόβλημά τους; Μα τι άλλο, να τους περιθάλψουμε στις χώρες μας. Να τους εντάξουμε στις κοινωνίες μας.  
Μπορούμε όμως; 
«Θα τα καταφέρουμε», είπε η καγκελάριος Μέρκελ που άλλωστε τους είχε προηγουμένως προσκαλέσει να έρθουν  
και αυτοί, σα να περίμεναν το δέλεαρ, σα να τους είχε προϊδεάσει ένα τζίνι που έστειλε ο Αλλάχ,  
έβαλαν τα εκδρομικά τους συνθετικά τζάκετ και τα σπορ παπουτσάκια, φορτώθηκαν τα μοντέρνα τους σακιδιάκια, γέμισαν τις μπαταρίες των πανάκριβων κινητών τους και μπήκαν χωρίς καθυστέρηση στην γραμμή για τη γη της επαγγελίας.

Μια νέα εικόνα για τους παλαιούς κατοίκους της εδώ γεωγραφικής περιοχής, η εικόνα του μεταμοντέρνου πρόσφυγα εν κινήσει: ξεχάστε τους καταρρακωμένους, ματωμένους, ξεμαλλιασμένους, πεινασμένους και διψασμένους, κουρελήδες και απελπισμένους φαμελιάρηδες που σέρνονταν μέσα στις λάσπες, κι από πίσω υποζύγια, αραμπάδες με έπιπλα και γυναικόπαιδα όσο φτάνει το μάτι. 
 
Θόρυβος, σκόνη, πεθαμένοι στην άκρη του δρόμου, πανικός μην τους προλάβουν οι έφιπποι της εχθρικής προφυλακής, τσαλαβούτημα μέσα σε παγωμένα ποτάμια και έλη, και τα συναφή. 
 
Τίποτε από όλα αυτά σήμερα: οι μεταμοντέρνοι πρόσφυγες, αν δεν ήσαν μελαψοί, θα τους περνούσες για ευρωπαίους εκδρομείς που βγήκαν Σαββατοκύριακο να περπατήσουν στις Άλπεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής γίνεται με τραίνα και πούλμαν.  
 
Στις στάσεις περιμένουν φιλάνθρωποι άγγελοι από εκατοντάδες «μη κυβερνητικές» οργανώσεις να τους προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, έτοιμα γεύματα συσκευασμένα, αντίσκηνα με φερμουάρ, κουβέρτες και αδιάβροχα, φυλλάδια με χάρτες και οδηγίες, έως και κινητά με δωρεάν SIM κάρτες (Αυστρία).  
 
Όταν πια οι άνθρωποί μας φτάσουν στον προορισμό τους, τι αγαλλίαση! Οι Γερμανοί συνοριοφύλακες αποδεικνύονται καθόλου κατώτεροι σε ευγένεια και ανθρωπισμό από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αιγαίο, ενώ οι Βαυαρέζες εθελόντριες επί της υποδοχής ανταγωνίζονται επάξια σε φιλοξενία τις γνωστές από την τηλεόραση γιαγιάδες των ελληνικών νησιών.[2]


«Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ»

Πιο μέσα στη Γερμανία, οι θετικές εντυπώσεις ενισχύονται και μαζί η ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον αλληλέγγυων Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Κυρίαρχη είναι μια – αν πιστέψεις τα ΜΜΕ – νέα «κουλτούρα καλωσορίσματος» (Willkommenskultur). 
 
Οι χριστιανικές εκκλησίες ασκούν την αγάπη του πλησίον, οι κοινότητες στεγάζου σε ό,τι κτήρια διαθέτουν – μερικές φορές σε αληθινά παλάτια – τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, ξανθά κορίτσια οργανωμένα σε ομάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες με λουλούδια και πανό, σε όλη τη Γερμανία επιστρατεύονται δάσκαλοι και δίνονται μαθήματα γερμανικής δημοκρατίας και ανοχής των ομοφυλόφιλων, μοιράζονται ηλεκτρονικές κάρτες δωρεάν ιατρικής περίθαλψης[3], στήνονται νέα τμήματα επαγγελματικής ειδίκευσης, τα πανεπιστήμια δηλώνουν έτοιμα να υποδεχθούν με ευνοϊκούς όρους νέους αλλοδαπούς φοιτητές, γίνονται ξεναγήσεις στα αξιοθέατα, διδάσκεται στους πρόσφυγες δημοκρατία και σεβασμός στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, κτλ.

Βέβαια το «μεταναστευτικό ταξίδι» και η εγκατάσταση στη γη της Επαγγελίας δεν γίνονται σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε. χωρίς προβλήματα. Να που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν υποκύπτουν στην καγκελάριο Μέρκελ και αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, η Γερμανία μένει μόνη της. 
 
Μερικές μάλιστα χώρες, πρώτοι οι Ούγγροι, μετά οι Τσέχοι, Σλοβάκοι, Σλοβένοι, Πολωνοί, εγκαθιστούν φράχτες στα σύνορά τους. 
 
Όταν και οι «φιλόξενες» χώρες Αυστρία, Σουηδία, Δανία θεωρούν ότι επιτέλους έχουν πάρει περισσότερους από όσο τους αναλογεί, αποκαθιστούν τους ελέγχους στα σύνορά τους.
 
 (Μετά από αυτό σταματούν και οι συντονισμένες προτροπές-απειλές Γερμανίας – Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των εταίρων που δεν δείχνουν «αλληλεγγύη».) Ούτε η Γαλλία τολμάει να δεχθεί πάνω από 30000 πρόσφυγες, φοβάται την ενδυνάμωση του Λαϊκού Μετώπου. Το ίδιο και η Αγγλία που φοβάται το Όχι στο επερχόμενο δημοψήφισμα περί παραμονής της στην Ε.Ε.

Πέραν αυτών, ακόμα και μέσα στους κόλπους της φιλόξενης Γερμανίας που μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες απορρόφησε πλέον του ενός εκατομμυρίου «πρόσφυγες»[4], η κατάσταση είναι τεταμένη. Η Βαυαρία διαμαρτύρεται, σε όλη την χώρα η δημοτικότητα της αγαπητής καγκελαρίου Μέρκελ πέφτει, ενώ τα ποσοστά του αντιμεταναστευτικού κόμματος AFD ανεβαίνουν. 
 
Αυξάνεται και η παρανομία, τόσο των αυτοχθόνων όσο και των μεταναστών: Γίνονται περισσότεροι από ποτέ εμπρησμοί σε κτίρια που φιλοξενούν πρόσφυγες, ενώ από τους πρόσφυγες, ή και παλαιότερους «απροσάρμοστους» μετανάστες αναφέρονται βιασμοί, κλοπές, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί κατά Χριστιανών, προκλητική συμπεριφορά κατά της αστυνομίας[5]
 
Τα χειρότερα για την Κοινή Γνώμη έγιναν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και άλλες πόλεις, όπου ομάδες Αράβων λήστεψαν, βιαιοπράγησαν, και παρενόχλησαν σεξουαλικά γερμανίδες με κυκλωτικές τακτικές που χρησιμοποιούνται στις πατρίδες τους[6]. Μεγαλύτερη ατυχία για την πολιτική ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Όπως γνωρίζουμε από την φιλόξενη Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία, η αστυνομία και τα ΜΜΕ λαμβάνουν άνωθεν εντολές να αποκρύπτουν περιστατικά που μαρτυρούν εγκληματικότητα μεταναστών, για να μην τροφοδοτείται ο εντόπιος «ρατσισμός» και η ξενοφοβία[7]
 
Επειδή ωστόσο στη Γερμανία οι θεσμοί είναι πιο εύρωστοι απ’ό,τι στην Ελλάδα, σε τελική ανάλυση το κοινό πληροφορείται κάπως περισσότερα περιστατικά, και αντιδρά περισσότερο. Γι’αυτό και έγιναν μετά την Πρωτοχρονιά εκατοντάδες μηνύσεις από γυναίκες κατά των βορειοαφρικανών χούλιγκανς. 
 
Η κοινή γνώμη, αν και βομβαρδισμένη από τα φιλάνθρωπα μηνύματα της «κουλτούρας του καλωσορίσματος», άρχισε να μεταστρέφεται. Οι γυναίκες μας θύματα Αφρικανών σεξιστών που τους καλοδεχόμαστε; Ακόμα και η συντεχνία των πολιτικών έμεινε επ’ολίγον άναυδη – ο κίνδυνος να ξεφύγει το πράγμα ήταν ορατός. Έπρεπε τώρα άμεσα να μπουν σε λειτουργία σχέδια διαχείρισης κρίσεως και περιορισμού της ζημιάς. 
 
Πρώτα-πρώτα θυσίασαν τον αστυνομικό διευθυντή της Κολωνίας – υπέβαλε παραίτηση[8]. Δεύτερον, αποπειράθηκαν να καθησυχάσουν τους ψηφοφόρους· οι εγκληματίες θα τιμωρούνται αμείλικτα και θα διώχνονται, έχουν δεν έχουν άσυλο. 
Τρίτον, θα καθυστερήσει για πολλούς δύο χρόνια η συνένωση οικογενειών. 
Τέταρτον, αποφασίσθηκε να προσληφθούν 20000 νέοι αστυνομικοί, και θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Όλα αυτά τα μέτρια, ήπια στην πραγματικότητα, εν όψει του ξαφνικού μαζικού εποικισμού της χώρας, προκάλεσαν την διορθωτική παρέμβαση της καθαρόαιμης αριστεράς. Δεν θα έπρεπε να ματαιώνεται η απέλαση αναρωτήθηκε, στις περιπτώσει που τον καταδικασμένο στη Γερμανία πρόσφυγα, πίσω στην πατρίδα του περιμένει ο θάνατος; 
 
Και πώς να καθυστερήσει η συνένωση οικογενειών στην περίπτωση που οι πρόσφυγες είναι ανήλικοι; (Μπα, ώστε έχουν και γονείς τα παιδιά που μας ήρθαν ασυνόδευτα;) Όχι, το πιο σωστό είναι να επιταχυνθούν τα μέτρα «ένταξης» των προσφύγων, να διοριστούν περισσότεροι δάσκαλοι και κοινωνικοί λειτουργοί, να χτισθούν κι άλλες κατοικίες επί τάχει να τους στεγάσουν, όσοι μπορούν να υιοθετήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες, κτλ. 
 
Το καλύτερο ίσως παράδειγμα αλληλεγγύης έδωσαν οι φεμινιστικές οργανώσεις, οι οποίες διακήρυξαν (σε σχέση με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία), ότι δεν θα επιτρέψουν «ο φεμινισμός να γίνει εργαλείο του ρατσισμού», και ότι σύμφωνα με τη δική τους εκτίμηση το αντρικό φύλο αυτό καθεαυτό ευθύνεται για τους βιασμούς, όχι οι πρόσφυγες[9]
 
Την αποσύνδεση των γεγονότων της Κολωνίας από το προσφυγικό πρότειναν, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι ηγέτες της Ε.Ε., οι οποίοι εξαρχής έδωσαν κάθε δυνατή υποστήριξη στη γραμμή Μέρκελ[10].

Και πώς αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ελίτ τους κινδύνους για την δημόσια τάξη που προέρχονται από ισλαμιστές τρομοκράτες, όπως π.χ. τις δύο μεγάλες επιθέσεις του 2015 στη Γαλλία;[11] Με τη θεωρία περί extremism (ακραίων πολιτικά ιδεολογικών), ο οποίος, εννοείται, υπάρχει παντού: στον Ινδουϊσμό, στον εθνικισμό κλπ. 
 
Ναι, αλλά να που κατά την ιστορική περίοδο που διανύουμε σήμερα στην Ευρώπη κυρίαρχος είναι ο μουσουλμανικός τζιχαδισμός. Και οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι χιλιάδες τζιχαδιστές διοχετεύθηκαν – και εξακολουθούν να διοχετεύονται – με τους «πρόσφυγες» στην Ευρώπη. 
 
Ναι, απαντούν οι πολιτικοί επιστήμονες καριέρας, αλλά δεν ταυτίζονται όλοι οι μουσουλμάνοι με τον τζιχαδισμό. (Αποσύνδεση, δηλ., εξτρεμισμού από το Ισλάμ.) Πολύ σωστά, αλλά εξίσου σωστό είναι ότι όλοι οι τζιχαδιστές είναι μουσουλμάνοι! 
 
Και όσοι περισσότεροι εισαγόμενοι μουσουλμάνοι, τόσοι περισσότεροι τζιχαδιστές και τόσο δυσκολότερο να τους εντοπίσεις μέσα στο πλήθος των ομοθρήσκων τους[12]
 
Σε αυτό το επιχείρημα δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, απάντηση, εφόσον μάλιστα έχουμε από σημαίνοντα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών δηλώσεις που τονίζουν ότι εν όψει του μεγάλου αριθμού προσφύγων αγνώστου ποιού δεν είναι δυνατόν να εγγυηθούν την ασφάλεια της επικράτειας. Και δεν είναι συνταγματική υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να προστατεύει το λαό της; Βεβαίως, απαντά η κατεστημένη επιστήμη, αλλά ποιος είναι ο λαός; Λαός είναι και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας (που είχαμε εισαγάγει στο παρελθόν), και είναι κατ’επέκτασιν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που δεχόμεθα σήμερα, που θα γίνουν οι συμπολίτες της αύριον.

Όταν ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Wulff είπε πριν λίγα χρόνια «Και το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία» έγινε πάταγος. Όταν πιο πρόσφατα την ίδια φράση επανέλαβε η Μέρκελ, ο λαός είχε ήδη εξοικειωθεί περισσότερο με αυτή την προοπτική – άλλωστε έγινε προφανές ότι υπάρχει εδώ γραμμή της εξουσίας και όχι τυχαία έμπνευση του Wulff[13].

Στην πραγματικότητα η περί εξτρεμισμού θεωρία έχει προ πολλού συμβιβασθεί με την ιδέα της νομιμότητας του Ισλάμ στην Ευρώπη, (την οποία οι ασυμβίβαστοι αποκαλούν σκωπτικά Eurabien, Ευρωαραβία), ιδέα που συνδέεται με την κατηγορική επιταγή του «πολυπολιτισμού». Αφού επομένως η παρουσία ή όχι του ξενόφερτου Ισλάμ δεν τίθεται υπό αίρεση αλλά αποτελεί τετελεσμένο γεγονός, ο τζιχαδισμός αφομοιώνεται στο ευρωπαϊκό πεπρωμένο. 
 
Άρα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι από εδώ και πέρα θα ζούμε επικινδύνως, αν και με περισσότερη αστυνομία, κάμερες παρακολούθησης, ελέγχους στα σπίτια μας και στις επικοινωνίες μας, περιορισμούς της ελευθερίας λόγου (να μην προκαλείται η «μουσουλμανική κοινότητα»), περιορισμούς των δημόσιων εκφάνσεων του Χριστιανισμού, περιορισμούς στην αμφίεση των γυναικών, στις διατροφικές συνήθειες, κλπ., κλπ. 
 
Το κράτος με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία του θα επιβάλει την αποδοχή των όρων αυτών στους παλαιούς κατοίκους των ευρωπαϊκών χωρών. (Για την ακρίβεια, όχι όλων των χωρών, αλλά εκείνων που δέχθηκαν να ενταχθούν στον επικοισμιακό σχεδιασμό.) Παράδειγμα είναι σήμερα στη Γερμανία, Ολλανδία και αλλού, ο ρόλος της αστυνομίας στην επιβολή προσφυγικών καταυλισμών στις πόλεις και τα χωριά[14]. Επίσης της δικαιοσύνης, η οποία καταδικάζει τη διαμαρτυρία επί της βάσει «αντιρατσιστικής» νομοθεσίας. 
 
Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την καταστολή αυτού του τύπου πολύ πριν από την Ευρώπη και σε μεγαλύτερο βαθμό, εφόσον η λαθρομετανάστευση είναι ήδη στην Ελλάδα «θεσμός» εικοσαετίας.

Η Μέρκελ πριν μερικά χρόνια είχε πει η Ευρώπη θα γίνει πολυπολιτισμική «ό,τι κι αν κοστίσει αυτό» (Kostees was es wolle). Αυτό φέρνει στο προσκήνιο την φράση του Agaben: οι ηγέτες της σήμερον δεν επιδιώκουν την ειρήνη. Αποστολή τους είναι η διαχείριση των κρίσεων.



ΤΟ ΚΟΜΜΑ AFD

Η έκθεση της κατάστασης στη Γερμανία είναι αναγκαία διότι το άνοιγμα των συνόρων της τελευταίας το 2015 εισάγει, ποιοτικά και ποσοτικά, νέα εποχή στον εποικισμό της Ευρώπης. Ταυτόχρονα οξύνει σε οριακό σημείο την ήδη ακραία κατάσταση του εποικισμού στην Ελλάδα. Μεγάλη σημασία ως εξ αυτού έχουν δύο σχηματισμοί, γύρω από τους οποίους συσπειρώνεται η αντίσταση του πληθυσμού: Το κόμμα AFD (Alternative Für Deutschland – Εναλλακτική Προοπτική για τη Γερμανία), και η κίνηση PEGIDA (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes – Πατριωτικοί Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσεως). 
 
Η AFD είναι αντιμεταναστευτικό κόμμα με ποσοστά (κατά της δημοσκοπήσεις) της τάξεως του 10%, ανάλογο με το αντίστοιχο κόμμα τους Geert Wilders στην Ολλανδία και του Strache στην Αυστρία, συγγενές επίσης με το UKIP (United Kingdom Independent Party) του Nigel Farage στην Αγγλία (που επιδιώκει την έξοδο από την Ε.Ε.), και βεβαίως συγγενές με το Front National της Le Pen στη Γαλλία.

Τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, η Σοσιαλδημοκρατία και Χριστιανοδημοκρατία, όπως και το μικρό κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), θεωρούν το AFD έναν εφιάλτη που δυνητικά απειλεί την κυριαρχία τους. Αμφισβητεί την λογική της μαζικής μετανάστευσης (των δήθεν αιτούντων ασύλου), και καταθέτει μήνυση κατά της Μέρκελ με κατηγορία την παράνομη διακίνηση ανθρώπων προς τη Γερμανία. 
 
Η Μέρκελ παραβίασε την συνταγματική επιταγή να προστατεύει το λαό της, γιατί λοιπόν πληρώνουμε φόρους; ρωτάει ο Κύριος διανοούμενος της AFD, Gauland στη διαδήλωση της Δρέσδης 29.10.15. Οι Πολωνοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι, Ούγγροι, Εσθονοί, Λιθουανοί δεν έχουν υποχρέωση να δεχθούν, δήθεν για την «αλληλεγγύη» πρόσφυγες, αυτό είναι πρόβλημα της Μέρκελ που τους κάλεσε.  
 
Άλλωστε από τα 1.5 εκ. «προσφύγων» μόνο το 20% το πολύ έχουν δικαίωμα σε άσυλο. 
 
Άλλος διανοούμενος της AFD, ο Björn Höcke, παρατηρεί ότι οι Γερμανοί δεν είναι 80 εκ., όπως είπε η Μέρκελ, αλλά 62 – οι υπόλοιποι είναι μετανάστες. Με τους πρόσφυγες που έρχονται τώρα οι Γερμανοί άνδρες της ηλικιακής ομάδας 20 έως 35 χρόνων (αναπαραγωγική ηλικία), θα αποτελούν ήδη τέλος του 2016 μειονότητα. Το ΝΑΤΟ δεν είχε καμιά δουλειά να προεκταθεί ως τα σύνορα της Ρωσίας, αυτό έγινε κατά παράβαση των συμφωνιών που οδήγησαν στην γερμανική ενοποίηση του 1989. 
 
Η Γερμανία κακώς αντιτίθεται στη Ρωσία, θα έπρεπε να επιδιώκει φιλία με τη Ρωσία. Ήταν λάθος των Αμερικανών η επιδρομή στο Ιράκ και η λοιπή αποσταθεροποίηση της Μέσης νατολής, κοινωνίες όπου επικρατούν φυλές δεν επιδέχονται «δημοκρατίας». 
 

Το ευρώ διχάζει, δεν ενώνει την Ευρώπη! Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε το 2014 την Αθήνα, χρειάσθηκαν 5000 αστυνομικοί για την προστασία της. Όταν ο Adenauer επισκέφθηκε το 1954 την Αθήνα δεν χρειάσθηκαν παρά 5 (!) αστυνομικοί για την προστασία του.

Δεν θέλουμε η Γερμανία να γίνει καντόνι της ευρωπαϊκής ένωσης των Βρυξελλών. Θέλουμε μια Ευρώπη των πατρίδων, όπως την οραματίσθηκε ο Ντε Γκωλ.

Εννοείται ότι τα ΜΜΕ και η πολιτική ελίτ καθημερινά στιγματίζουν την AFD ως ακροδεξιό, φασιστοειδή, ξενοφοβικό, κτλ. Σχηματισμό. Ένας πολιτικός ζήτησε να τεθεί υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους. (Όμως ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών προς τιμήν του αρνήθηκε να δεχθεί υποδείξεις από πολιτικούς για το ποιος και τι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.)

Παρά ταύτα υπάρχουν στην Γερμανία φωνές, ακόμα και από κατεστημένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίες τονίζουν ότι η ριζοσπαστικοποίηση στην πραγματικότητα έχει μεταφερθεί στο κέντρο της κοινωνίας και δεν αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό των άκρων. Η μεσαία τάξη όλο και περισσότερο εμφανίζεται αντιτιθέμενη στην ανομία της πολιτικής ηγεσίας και την καταστρατήγηση των θεσμών που έγινε προφανής με το πραξικόπημα του μεταναστευτικού (ή όπως μετονομάσθηκε: προσφυγικού).


Η ΚΙΝΗΣΗ PEGIDA

Σε παράλληλη με το κόμμα της AFD πορεία βρίσκεται η κίνηση της PEGIDA (Πατριωτικοί Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσεως). Ιδρύθηκε τέλος 2014 στην πόλη της Δρέσδης και έχει θεσμοθετήσει, κάθε εβδομάδα του έτους την Δευτέρα, ομιλίες και «περίπατο» στο κέντρο της πόλης. Εντωμεταξύ έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας (αν και χωρίς τη συμμετοχή εκάστοτε 10-20 χιλιάδων ανθρώπων που χαρακτηρίζει την Δρέσδη), ενώ διοργάνωσε πανευρωπαϊκό συνέδριο[15], και στη συνέχεια πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες, 6 Φεβρουαρίου 2016, από την Ολλανδία ως την Πράγα. 
 
Εχθροί της κίνησης στη Γερμανία στους δρόμους είναι οι ομάδες ANTIFA[16]. Πέραν αυτών, στο πολιτικό επίπεδο και στα ΜΜΕ την PEGIDA καταδικάζουν όλα τα κόμματα (πλην του AFD) και όλος ο Τύπος. Εξέχουσα θέση στην πολεμική κατά της PEGIDA κατέχει η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία στον πρωτοχρονιάτικο λόγο της προς το έθνος του 2014-15 προέτρεψε τους πολίτες να μην συμπορεύονται με την PEGIDA, διότι η ηγεσία της είναι άνθρωποι με «κρύο μέσα στις καρδιές τους[17]». 
 
Στους εχθρούς της PEGIDA εντάσσονται τέλος η καθολική και η διαμαρτυρόμενη εκκλησίες[18] της Γερμανίας, αμφότερες – όπως η Εκκλησία της Ελλάδος – οργανικό τμήμα του «φιλοπροσφυγικού» στρατοπέδου. Επίσης το Κεντρικό Συμβούλιο των Ιουδαίων προστατεύει τους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

H PEGIDA επιμένει ιδιαιτέρως στην τακτική της μη-βίας, στη νομότυπη εξάντληση των συνταγματικών δικαιωμάτων ελευθερίας λόγου και συναθροίζεσθαι. Χαρακτηριστική για τις συγκεντρώσεις της είναι η απαγόρευση αλκοολούχων ποτών, αντικειμένων που προξενούν τραυματισμούς, επιθέσεων κατά αντιφρονούντων, όπως και το μεγάλο «ζήτω» των παρισταμένων για την αστυνομία στη γραμμή του καθήκοντος. 
 
Η τακτική αυτή είναι συνεπής με την καταδίκη όσων άνωθεν καταστρατηγούν θεσμούς της δημοκρατικής πολιτείας: δεν θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς! Είναι αμφίβολο εάν στην Ελλάδα μια τέτοια τακτική μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία, δεδομένου ότι εδώ το κράτος στηρίζει ανενδοίαστα τη βίαιη προβοκάτσια προκειμένου να τρομοκρατήσει και ποινικοποιήσει ειρηνικές διαδηλώσεις.

Αρκετά πρωτότυπο χαρακτηριστικό της PEGIDA είναι η άρνησή τους να δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, τα οποία, δικαίως θεωρούν ότι διαστρέφουν την αλήθεια[19].

Μετά τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς 2015 στην Κολωνία με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η PEGIDA επινόησε το σύνθημα «rapefugees not welcome» (παραφθορά του «refugees» [πρόσφυγες] διά του rape, που σημαίνει βιασμό). Ο Siegfried Daebritz, κεντρικός ομιλητής της PAGIDA, τα Χριστούγεννα 2015 επισήμανε στη Δρέσδη κινδύνους της μεταναστευτικής εισβολής. 90% των εισελθόντων στην Γερμανία σύμφωνα με την αστυνομία δεν κατεγράφησαν[20]
 
Οι φανατικοί Σαλαφιστές ήδη στρατολογούν «πρόσφυγες». Δεν θέλουμε την Ευρωαραβία, ο χρόνος κυλά εναντίον μας. Ο Luck Bachmann, ιδρυτής της PEGIDA, 4.1.16, εξέφρασε τον φόβο ότι οι ακτιβιστές της PEGIDA είναι με το ένα πόδι στη φυλακή, με την κατηγορία υποκίνησης του λαού σε στάση.

Η ενασχόληση με το μεταναστευτικό είναι πολιτικά γόνιμη προκειμένου να ανιχνεύσει κανείς δομές εξουσίας που, δρώντας από το παρασκήνιο, καταστρατηγούν τη δημοκρατία, ατομικές ελευθερίες και αυτοδιάθεση των εθνών. Για τον λόγο αυτόν η οπτική της PEGIDA συνεχώς διευρύνεται: απορρίπτει το πρόγραμμα των Βρυξελλών για μια ενωμένη Ευρώπη των πολιτών[21], και επιδιώκει, όπως ο Ούγγρος Orban και άλλοι, μία Ευρώπη των πατρίδων. 
 
Καταγγέλλει, όπως οι Γάλλοι «identitaires» και πολλοί άλλοι, την επαπειλούμενη έκλειψη εθνικής ταυτότητας. Καταγγέλλει επίσης τα νέα σχολικά βιβλία, «όπου δεν μπορείς ν’ανοίξεις ένα, χωρίς να βρεις τουρκικά ονόματα!»[22] Επιζητεί την άμεση δημοκρατία[23]. Οι Γερμανοί αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως ξένοι μέσα στον τόπο τους. 
Η Πολιτική Ορθότητα δολοφονεί συνειδήσεις[24]
Η τάξη των πολιτικών μας έχει προδώσει[25].

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο λόγος της PEGIDA του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ιδρυτική της διακήρυξη: απορρίπτουμε την ισλαμοποίηση της χώρας μας. Οι πολιτικοί, δάσκαλοί και ΜΜΕ μας πρόδωσαν. Το ίδιο και η PEGIDA Δανίας: Πρέπει να υποκύψουμε στην τρέλα του «πολυπολιτισμού»; Ο πολιτισμός μας είναι ευρωπαϊκός, όχι ισλαμικός! Οι πολιτικοί να παραιτηθούν, να κάνουν τόπο σε ικανούς νέους ανθρώπους. 
Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να καταστραφεί από νεαρούς μουσουλμάνους πεινασμένους για καλοζωΐα και τις γυναίκες μας!

Από ένα σημείο και μετά ο λόγος της γερμανικής PEGIDA γίνεται πραγματικά θυσιαστικός: «Είμαστε έτοιμοι να ξεσηκωθούμε κα να πολεμήσουμε το πολιτικό Ισλάμ και τους ευρωπαίους βοηθούς του. 
Είμαστε έτοιμοι να διακινδυνεύσουμε την ελευθερία μας, την περιουσία μας, το επάγγελμα, την καριέρα και ίσως ακόμα και τη ζωή μας. 
Αρνούμεθα να υποταχθούμε σε μία κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. 
 
Οι παγκόσμιες ελίτ μας έφεραν φτώχεια, ανεργία, διαφθορά, χάος και ηθική χρεωκοπία. 
Ο Χριστιανισμός απέτυχε, οι εκκλησίες ενέχονται στο μεγάλο ξεπούλημα[26]
Πού είσαστε κε Αρχιεπίσκοπε, τόσο φιλάνθρωπε απέναντι στους μουσουλμάνους, που είναι η κραυγή σας όταν στο Πακιστάν καίνε ζωντανούς τους Χριστιανούς;»[27]

Όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη! 
Δεν είναι εδώ χώρος του Ισλάμ. 
Για την αλλαγή πληθυσμού δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση. 
Είναι μήπως τα δάκρυα των παιδιών μας; 
Παρόλα αυτά: κάθε χριστιανική οικογένεια που δραπετεύει από την ανατολή μας είναι ευπρόσδεκτη[28]
Αρνούμεθα να παραδώσουμε την πατρίδα μας χωρίς μάχη. 
Να γίνουμε άμορφη σούπα. «Πολίτες του κόσμου» χωρίς πρόσωπο. 
Η ανοχή είναι σημάδι αδυναμίας[29].

«Γιατί δεν προστατεύουμε τον κοινό μας οίκο, την Γερμανία;» ερωτά η PEGIDA της πόλης του Duisburg[30]
Γιατί δεν στηρίζουμε τους δικούς μας συνταξιούχους και φτωχούς αλλά τα εκατομμύρια των εισβολέων; 
Ο Γερμανός πολίτης δεν πρέπει να κινείται ελεύθερα στο σπίτι του; 
Ας δείξουμε ότι είμαστε ώριμοι για επανάσταση! 
Γιατί τα κάνει η Μέρκελ όλα αυτά; 
Αυτή είναι η βασική ερώτηση. 
Η απάντηση είναι ότι δεν είμαστε κυρίαρχη χώρα. Είμαστε σκλάβοι των συμμάχων. 
Ο μέγας συνταγματολόγος Karl Schmitt το είπε το 1949: ο «βασικός νόμος» μας (Grundgesetz) δεν είναι σύνταγμα! 
Αλλά και ο Schäuble είπε το 2014: Η μεταπολεμική Γερμανία ποτέ δεν ήταν κράτος με πλήρη κυριαρχία. 
Το κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει μία συνθήκη; Πρώτα θα πρέπει να ξεφυλλίσει το κείμενο η αμερικανική πρεσβεία!

Μετά από αυτά τα ερωτήματα και διαπιστώσεις, στα οποία και ο Έλληνας αναγνωρίζει αβίαστα τη δική του κατάσταση, οι ομιλητές του Duisburg επεκτείνουν την εποπτεία τους στο κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό σύστημα: «Δεν βοηθήσαμε τους Έλληνες το 2015, αλλά τις τράπεζες» (διαπίστωση στην οποία συγκλίνει και το κατά τα άλλα φιλομεταναστευτικό – αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα Die Linke, σύμμαχος του ελληνικού ΣΥΡΙΖΑ). 
 
Το σύστημα των τραπεζών δεν θέλει να διαγραφούν τα χρέη του Τρίτου Κόσμου.  
 
Όταν ο Kennedy θέλησε να κρατικοποιήσει στο Federal Reserve (ιδιωτική τράπεζα που εκδίδει και πουλάει στις ΗΠΑ το δολάριο) τον δολοφόνησαν!  
Πόσο ακόμα θα πρέπει να κουβαλάμε εμείς οι Γερμανοί την ενοχή για τους Ναζί; Η ελίτ από πάνω μας ονειρεύεται «Γερμανία ψόφα!» Τζαμιά, μιναρέδες, «πολιτιστικοί σύλλογοι» των μουσουλμάνων φυτρώνουν συνεχώς καινούργιοι από το έδαφος, ενώ ο δικός μας πολιτισμός υποχωρεί στο περιθώριο.

Το κεντρικό σύνθημα της PEGIDA, αξεπέραστο σε δύναμη και απλότητα είναι η κραυγή «Εμείς είμαστε ο Λαός!». Αντιδρώντας σε αυτό ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Martin Dulig, θα πει σε διαδήλωση κατά της PEGIDA τον Φεβρουάριο του 2016: «Το μεγάλο ειρηνευτικό πρόγραμμα Ευρωπη (Friedenprojekt Europa) δεν επιτρέπεται να θυσιαστεί – πόσο μάλλον χάριν μίας Ευρώπης των λαών (ein völkisches Europa). 
Ας δεχθούμε θαρραλέα την πρόκληση της ένωσης με τους Άλλους! (Integration)[31]. Έτσι πρέπει να μιλάει σήμερα ένας πολιτικός στη δυτική Ευρώπη (και στην Ελλάδα) για να επιβιώσει: αναγνώριση της κατηγορικής επιταγής του «πολυπολιτισμού».


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ

Ίσως την συνοπτικότερη απάντηση στα ανωτέρω έδωσε ο H C Strache, πρόεδρος του εθνικού (και αντιμεταναστευτικού) κόμματος της Αυστρίας: «Το δικαίωμα να έχεις πατρίδα είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα[32]. Η ρήση του Strache υπενθυμίζει ότι η σκέψη αυτή δεν εμπεριέχεται στην παραδεδεγμένη έννοια περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία αναφέρεται, κατά την αγγλοσαξονική φιλελεύθερη παράδοση αυστηρά στα δικαιώματα ατόμων και όχι στα δικαιώματα συλλογικοτήτων (λαών, πολιτισμών). 
 
Για το λόγο αυτό προστατεύεται το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ζήσει ελεύθερα με αξιοπρέπεια και πρόσβαση στα αγαθά του πολιτισμού (δηλαδή της Δύσης), και όχι το δικαίωμα του κάθε λαού (στη Δύση) να διατηρεί και να αναπαράγει στο μέλλον την ταυτότητά του.

Με την έλευση της «παγκοσμιοποίησης» (globalization ή New World Order) είναι εμφανής η προσπάθεια διαστολής της έννοιας του ανθρωπίνου δικαιώματος ώστε να περιλάβει το δικαίωμα της μετακίνησης του κάθε ατόμου σε όλη την υδρόγειο και ακόμα της εγκατάστασής του στην όποια χώρα προτιμά. Αυτό σημαίνει κατάργηση των κρατικών συνόρων, διαβατηρίων, βίζας, κλπ. (τα σύνορα είναι «ξεπερασμένα» την εποχή της «παγκοσμιοποίησης») όπως και η καλλιέργεια της ετοιμότητας των εθνών (της Δύσης) να δέχονται εις το διηνεκές την ενσωμάτωση στις κοινωνίες τους μεταναστευτικά κύματα από τον Τρίτο Κόσμο. 
 
Όπως δε έχει διατυπωθεί από τους υπέρμαχους αυτής της ερμηνείας, η μετανάστευση σήμερα αλλάζει· παλαιότερα τα κράτη επέλεγαν τους μετανάστες (με γνώμονα, εννοείται, το εθνικό συμφέρον) σήμερα όμως επιλέγουν οι μετανάστες τα κράτη (με γνώμονα το ατομικό συμφέρον).

Η διασταλτική ερμηνεία του ανθρωπίνου δικαιώματος ευνοεί, όπως είναι προφανές, μεταναστεύσεις μεγάλης κλίμακας σαν αυτήν του 2015 προς τη Γερμανία. Ευνοεί επίσης σταδιακές μεταναστεύσεις με αθροιστικό αποτέλεσμα λαθραίων μεταναστών όπως αυτές που αντιμετωπίζει, πάντα με ανοιχτά σύνορα (κυρίως από την εποχή Σημίτη), με πρωτοποριακή για την Ευρώπη συνέπεια η Ελλάδα. 
 
Άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι στην παντοκρατορία του «ανθρωπίνου» δικαιώματος θυσιάζεται η έννοια του πολιτικού δικαιώματος, το οποίο περιπίπτει σταδιακά σε αχρηστία. Αυτό είναι λογική συνέπεια εφόσον το τελευταίο είναι παράγωγο της έννοιας του κυρίαρχου έθνους-κράτους με αρμοδιότητα να μοιράζει τα υλικά αλλά και τα άυλα αγαθά (όπως τη γνώση, την ασφάλεια, ενδεχομένως την ελευθερία) στους πολίτες της επικράτειάς του και όχι σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. 
 
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στα πλαίσια ενός παγκόσμιου κράτους, το οποίο μπορεί να προκύψει μόνο μετά την αυτοκαταστροφή των εθνών-κρατών, εφόσον αυτά έχουν την αφροσύνη να εγκαταλείψουν τα σύνορά τους.

Εννοείται βεβαίως ότι ανθρώπινο δικαίωμα να πηγαίνεις όπου θέλεις, έστω και αν θεωρείσαι ανεπιθύμητος από τους ιδιοκτήτες της χώρας – προορισμού σου, δεν υπάρχει. Αλλά και αν, όπως είπε ο Kant, έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος παγκόσμιας φιλοξενίας, πάλι αυτός επουδενί θα συνεπάγετο το δικαίωμα εγκατάστασής μου σε ξένη χώρα χωρίς προηγηθείσα συνεννόηση με τους κατοίκους της[33].

Η συνειδητοποίηση στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αντίστασης[34] των στόχων «παγκοσμιοποίησης» δεν περιορίζεται στο πολιτολογικό – πολιτισμικό οικονομικό επίπεδο, αλλά περιλαμβάνει, στις πιο προχωρημένες της εκφάνσεις και το κοινωνικό ζήτημα. Συγκεκριμένα την εκ μέρους της παγκοσμιοποιημένης ελίτ προώθηση γάμων ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς[35], την προπαγάνδα κατά της βιολογικής προέλευσης των φύλων (με την συνεπακόλουθη τεχνητή επινόηση ανήκουστων φύλων), την σεξοποίηση της παιδικής ηλικίας, την επαπειλούμενη αποποινικοποίηση της αιμομιξίας, ενδεχομένως δε της παιδοφιλίας και της… νεκροφιλίας[36]
 
Όλα αυτά ανάγονται στην αποδόμηση της ανθρώπινης ταυτότητας στα βαθύτερα επίπεδα, πάλι με όχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την Πολιτική Ορθότητα. Προετοιμάζουν την δημιουργία «Μετανθρώπου» (στην ουσία υπανθρώπου), νέου ανθρωπολογικού τύπου του μέλλοντος, με διαφορετική γενετική σύσταση και μηχανική προσθετική. Μιλήσαμε για το αντιστασιακό κόμμα του Strache στην Αυστρία, αλλά παραλείψαμε να συνδέσουμε τη δράση του με τη στροφή 180 μοιρών του καγκελάριου αυτής της χώρας που ανέλαβε την πρωτοβουλία κλεισίματος των συνόρων της βαλκανικής οδού. 
 
Όντως, το κόμμα του Strache εμφανίσθηκε στις δημοσκοπήσεις να έχει ποσοστό 30%, δηλαδή να είναι το πρώτο κόμμα στην Αυστρία. 
 
Το κλείσιμο των συνόρων προκάλεσε την μήνιν της θλιβερής κυβέρνησης των Αθηνών, η οποία είδε να ματαιώνεται ο ρόλος της ως ευρωπαϊκή αφετηρία του μεταναστευτικού διαδρόμου προς την κεντρική Ευρώπη. 
 
Η εν λόγω κυβέρνηση πάνω στην απελπισία της μάλιστα διεκήρυξε ότι θα προκαλέσει διά του όπλου του βέτο το άνοιγμα των συνόρων που έκλεισα, πράγμα που εδραίωσε την δικαιολογημένη απέχθεια προς την Ελλάδα των εθνών που δηλητηριάζονται από την πάγια ελληνική πολιτική των ανοικτών συνόρων. 
 
Προηγουμένως η «προσβεβλημένη» Ελλάδα είχε αποσύρει την πρεσβευτή της από την Βιέννη θεωρώντας προσβλητικές τις δηλώσεις της Αυστρίας ότι ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση επειδή δεν φυλάει τα σύνορά της (ψέμα είναι;). 
 
Μάλιστα η υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας είχε εκτός των άλλων πει, ότι είναι «μύθος πως το ελληνικό ναυτικό, από τα ισχυρότερα της Ευρώπης, δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας».

Στα πλαίσια της δυτικοευρωπαϊκής αντίστασης κατά της Ε.Ε. ευρίσκεται στην Αγγλία το κόμμα του Nigel Farage U.K.I.P. (United Kingdom Independent Party). Ο Farage είναι ο κύριος μοχλός στην Αγγλία για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. 
 
Στην σχετική επιχειρηματολογία του, ο έλεγχος των συνόρων της Αγγλίας είναι το κεντρικό ζήτημα. 
 «80% των εισερχομένων αλλοδαπών δεν είναι πρόσφυγες!», λέει ο Farage. 
 «Πρέπει να είμαστε τρελοί να παίρνουμε το ρίσκο τζιχαδιστών στην Ευρώπη!» 
Ο Farage κάνει επίσης σκληρή κριτική στην Ε.Ε. που ετοιμάζεται να δώσει πρόσβαση σε 75 εκ. Τούρκους στην Ευρώπη! 
97% της Τουρκίας βρίσκονται στην Ασία παρατηρεί ο Farage. 
Στην Ολλανδία αξιοσημείωτη επιτυχία στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αντίστασης κατά της ισλαμοποίησης έχει το κόμμα του Geerd Wilders. Κατά την απολογία του σε δικαστήριο, 4 Σεπτεμβρίου 2015, είπε τα εξής:
 «Αρχίστε την αποϊσλαμοποίηση της Ολλανδίας! Κλείστε τα σύνορα σε μετανάστες από ισλαμικές χώρες! 
Κλείστε κάθε σαλαφιστικό τζαμί! 
Στερήσατε τους τζιχαδιστές από τα ολλανδικά τους διαβατήρια!  
70% των Μαροκινών και Τούρκων που βρίσκονται στη χώρα θεωρούν αυτούς που πηγαίνουν στη Συρία να πολεμήσουν για το ISIS “ήρωες”
 
Το Κοράνιο είναι εγχειρίδιο τρομοκρατών. 
 
Στην Σούρα 8, στίχος 60 λέει: “Ετοιμασθείτε να φέρετε τον τρόμο στις καρδιές των εχθρών του Ισλάμ”. 
Στην Σούρα 4, στίχος 89 λέει: “Μην κάνετε φίλους τους απίστους, αρπάξτε τους και σκοτώστε τους όπου τους βρείτε”
Ο Wilders προειδοποίησε ότι σε πολλές ολλανδικές γειτονιές προετοιμάζεται το ισλαμικό κράτος. 
Ελευθερώστε την Ολλανδία από το Ισλάμ! 
είναι το κεντρικό σύνθημα του Wilders.

Το μεγαλύτερο πατριωτικό-αντιμεταναστευτικό κόμμα της Ευρώπης είναι, βεβαίως, το Front National της Marine Le Pen. Τόσα πολλά μπορούν να λεχθούν για αυτό που θα ξεπερνούσαν τα όρια του παρόντος δοκιμίου. Επιφυλασσόμεθα να ασχοληθούμε εκτενώς με αυτό σε άλλο δοκίμιο.


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η χαρτογράφηση της αντίστασης στην Ευρώπη θα ήταν ατελής αν περιοριζόμαστε στα κινήματα και κόμματα της δυτικής Ευρώπης αφήνοντας έξω μικρότερες χώρες οι οποίες παρά ταύτα ολόκληρες, ως κρατικές οντότητες, κατανοούν τα προβλήματα και δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα με την τοποθέτηση των κυβερνήσεών τους, όπως χαρακτηριστικά το κλείσιμο των συνόρων στην μαζική μετανάστευση που έθεσε σε κίνηση η πρωτοβουλία της Μέρκελ. 
 
Κεντρικός πρωταγωνιστής και συντονιστής των ανατολικών χωρών είναι ο Victor Orban της Ουγγαρίας. Μαζί του ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico, της Πολωνίας ο Caczynski. Ο Ορμπάν σφυρηλατεί μία ευρύτερη ανατολικοευρωπαϊκή συμμαχία κατά των Βρυξελλών με στόχο να εισαχθεί η ιδέα μιας Ευρώπης των Εθνών στα καταστατικά σύμφωνα της Ε.Ε. Πολλοί από τους πολιτικούς αρχηγούς των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών δεν είναι απλά ευρωσκεπτικιστές, αλλά εχθροί της δυτικοευρωπαϊκής ελίτ της Ε.Ε., με κορυφή τη Μέρκελ. 
 
Για το μεταναστευτικό προχωρεί σε αποκαλύψεις ασυνήθεις για αρχηγό κράτους, αποκαλώντας την κρίση του «προσφυγικού» συνομωσία με πρωταγωνιστές κερδοσκόπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος, φιλελεύθερους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκληματικούς διακινητές ανθρώπων, και μουσουλμάνους εξτρεμιστές. 
 
Στόχος αυτών η καταστροφή των ευρωπαϊκών εθνών. 
«Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το ζήτημα που αφορά στην ποιότητα των δημοκρατιών μας. 
 
Εξουσιοδοτηθήκαμε από τον λαό μας να επιτρέψουμε σε εκατομμύρια μετανάστες να εισέλθουν στην Ευρώπη; 
Όχι δεν εξουσιοδοτηθήκαμε. 
Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει ένα σαφές πρόγραμμα, να εισάγει εκατομμύρια αριστερόστροφους ψηφοφόρους στην Ευρώπη, κρυβόμενη πίσω από τον ανθρωπισμό. 
Έχουν ένα όραμα μίας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας χωρίς θρησκευτικές παραδόσεις, σύνορα, έθνη. 
Επιτίθενται κατά των κεντρικών αξιών της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας: οικογένεια, έθνος, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα».[37] Επίσης κατονομάζει ο Ορμπάν τον ΣΟΡΟΣ και τις οργανώσεις του ως βασικό μοχλό της μαζικής μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του 2015 είπε τα εξής: 
«Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία οργανωμένη εισβολή και όχι με αυθόρμητη κίνηση προσφύγων. 
Μπορεί να δείξει κανείς συμπόνια σε γυναίκες και παιδιά, όχι όμως σε νέους άνδρες που έπρεπε να μείνουν να πολεμήσουν το ισλαμικό κράτος (ISIS).» 
 
Ως παράδειγμα έφερε ο Ζέμαν τους Τσέχους που στην κατοχή έφυγαν για να πολεμήσουν τους Ναζί, «όχι για να παίρνουν κοινωνικά επιδόματα στην Βρετανία.» 
 
Επειδή δε, με άλλη ευκαιρία, ο Ζέμαν έδειξε την Ελλάδα ως υπεύθυνη της μεταναστευτικής εισβολής, η Ελλάδα προκειμένου να επικαλύψει τον βρόμικο ρόλο της απέσυρε τον πρεσβευτή της από την Τσεχία, όπως στη συνέχεια για τον ίδιο λόγο από την Αυστρία!

Στο επίπεδο του πολιτισμού και της κοινωνίας οι αρχηγοί των ανατολικοευρωπαίων προτρέπουν σε αναστοχασμό ως προς τις χριστιανικές πατριαρχικές ρίζες της Ευρώπης και τις εθνικές της παραδόσεις. Είναι ευαισθητοποιημένοι ως προς τον κίνδυνο να χαθούν οι συλλογικές βάσεις της ανθρώπινης ταυτότητας. Είναι κατά της πολιτικής ορθότητας και των «φιλελεύθερων» νόμων για το φύλο και τη σεξουαλικότητα. 
 
Δεν έχουν πρόβλημα να πουν ότι Μουσουλμάνοι δεν είναι αποδεκτοί ως μετανάστες στις χώρες τους, διότι είναι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές πράξεις. 
Τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ενίσχυσαν τον σκεπτικισμό τους για το Ισλάμ «Δεν θα γίνει εδώ Κολωνία!» Όπως τα ευρωσκεπτικιστικά κινήματα της Δυτικής Ευρώπης έτσι και οι κυβερνήσεις των ανωτέρω κρατών καλλιεργούν ζωντανή σχέση με τον Vladimir Putin, ο οποίος εκφράζει εν πολλοίς παρόμοιες αντιλήψεις αναφορικά με την παγκοσμιοποίηση, το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, κτλ. Λέγεται ότι ο Πούτιν στηρίζει ενεργά (χρηματοδοτεί;) όλα τα εθνικά ευρωπαϊκά κινήματα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρώην κομμουνιστικός κόσμος επιστρέφει στις αξίες της παράδοσης, ενώ ο παλαιός καπιταλιστικός κόσμος, μέσα από μια νεοταξίτικη εκδοχή αριστεροσύνης, συντρίβει την παράδοση με… επαναστατικό μένος (εκπορευόμενο αρχικά από την ελίτ, όχι τον λαό). Για τον λόγο αυτόν τα αντιστασιακά κινήματα της δυτικής Ευρώπης (με εξαίρεση την PEGIDA) είναι λιγότερο ριζοσπαστικά στην καταδίκη της παγκοσμιοποίησης και της Ε.Ε. για ζητήματα εθνικής ταυτότητας, σεξουαλικής παιδείας, πολιτικής ορθότητας γενικότερα. 
 
Επικεντρώνονται περισσότερο στην κριτική της ισλαμοποίησης και των αδιαπέραστων ισλαμικών γκέτο στις πόλεις τους (π.χ. ήδη από το 2013 στη σουηδική πόλη του Malmo ο ντόπιος πληθυσμός μειοψηφεί απέναντι στους μουσουλμάνους) στην εγκληματικότητα των μουσουλμάνων, τις σεξουαλικές τους παρενοχλήσεις, κτλ.



ΠΕΡΙ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Ας απευθυνθούμε τώρα στα μεγάλα ερωτήματα της μεγάλης μετακίνησης λαών προς την κεντροδυτική Ευρώπη και την Γερμανία το σωτήριον (όχι και τόσο) έτος 2015. 
Ως αίτια της μεγάλης μετανάστευσης, τα ΜΜΕ Γερμανίας, Ελλάδας και προφανώς άλλων δυτικών χωρών προέβαλαν, με θαυμαστή ομοφωνία σε όλους τους τόνους την πείνα και τους πολέμους, δεινά τα οποία έσπρωξαν τους κολασμένους αυτής της Γης αυθόρμητα να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να πορευθούν  προς την Ευρώπη. 
 
Ευτυχώς δε, στην πιο πλούσια και πολυπληθή χώρα της γηραιάς ηπείρου, η Θεία Πρόνοια (έτσι θα έλεγαν παλαιότερα), τοποθέτησε στην κορυφή του κράτους μία ηγεμόνα με ανθρωπισμό, η οποία – πέραν των στενόκαρδων εθνικών συμφερόντων – εν μια νυκτί άνοιξε τις πύλες της χώρας της στους αναξιοπαθούντες. 
 
Μάλιστα αυτό έγινε κάτω από τέτοια πίεση χρόνου, που δεν πρόλαβε καν να συμβουλευθεί για την κίνησή της αυτή τους άλλους ευρωπαίους εταίρους
 
 

 









https://www.pentapostagma.gr

 

https://autochthonesellhnes.blogspot.com 

 

 

 

theologos vasiliadis