Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΛΥΚΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ – ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (1)

ΛΥΚΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ – ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (1)





Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και περίεργοι. Η ανέχεια, η πνευματική ένδεια, η καταρράκωση των αξιών οδηγούν καθημερινά σε μια εντεινόμενη παρακμή και σήψη της κοινωνίας. 

 

Το σύστημα που μέσα από όλη αυτή την κατάσταση ενδιαφέρεται για την δική του επιβίωση, δεν ασχολείται με την καταστροφή αυτή που συντελείται στην κοινωνία, ενώ μονάχα πασχίζει να “παίζει” με τα νούμερα και τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την ζώσα πραγματικότητα. 

 

Η παρακμή αυτή που αναπτύσσεται σαν ιός στην καθημερινότητα και οδηγεί στον πνευματικό θάνατο – ο οποίος προηγείται του βιολογικού θανάτου – των Ελλήνων, δημιουργεί ασφυξία σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αισθάνονται το κενό το σύγχρονου τρόπου ζωής και ψάχνουν εναγωνίως μια διέξοδο για πνευματική ανάταση και εξέλιξη.

 
Δυστυχώς, μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλιμα, ο καθένας μόνος του προσπαθεί να βρει συνοδοιπόρους και “οδηγούς” σε μια ομιχλώδη κατάσταση, όπου η υπερχείλιση της πληροφορίας μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό. Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί διευρύνεται και είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας. 
 
Η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν και αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Η πνευματική πενία στην οποία μας έχουν καταδικάσει οι “ταγοί” του καθεστώτος, μας καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους και απροστάτευτους απέναντι στα “κοράκια”, τα οποία επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς ίδιον όφελος. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το πόσο διαβρωμένη και σάπια κοινωνία είμαστε στ’ αλήθεια, μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους αρπακτικά τα οποία δεν διστάζουν να εκμεταλλευθούν την αγάπη και τα αγνά αισθήματα των συνανθρώπων τους, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Πολλοί συμπολίτες μας πέφτουν θύματα διαφόρων επιτήδειων, οι οποίοι κατά το κοινώς λεγόμενον πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, εξαπατώντας και απογοητεύοντας ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να βρουν απαντήσεις και να ενεργοποιηθούν.
Οι Έλληνες σε αρκετά μεγάλο ποσοστό παρουσιάζουν μια εγγενή αγάπη για τον Ελληνισμό, παρόλο που αυτή δεν μπορεί να εκφραστεί ουσιαστικά και εποικοδομητικά, για λόγους που δεν θα αναπτύξουμε εδώ αλλά σίγουρα πολλοί από σας υποπτεύεσθε. Το τραγικό στοιχείο της υπόθεσης αυτής – πέρα από τις πρακτικές που ακολουθεί το λεγόμενο σύστημα – είναι το γεγονός ότι αυτοί οι λύκοι στους οποίους αναφερόμαστε χρησιμοποιούν αυτή την αγάπη και με βιτρίνα το πρόταγμα της αφύπνισης και της επανελλήνισης, με βιτρίνα τον ίδιο τον Ελληνισμό και την υπεράσπισή του, εξαπατούν τον κόσμο και τον χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους σχέδια. Η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί φυσικά και το ίδιο το σύστημα, το οποίο δεν ασχολείται ουδόλως με τους ανθρώπους αυτούς και τις οργανώσεις τους, καθώς ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να αντιδράσει, διοχετεύεται σε διόδους ουσιαστικά ανενεργές – πιθανώς και ελεγχόμενες κάποιες εξ αυτών – και επομένως καθίσταται ουσιαστικά ανενεργό. Ο κίνδυνος για το σύστημα από την πλευρά αυτή εξολοθρεύεται δίχως το ίδιο το σύστημα να προβεί σε κάποια ενέργεια, πράγμα εξαιρετικά βολικό για το ίδιο.
Ένας πολύ απλός τρόπος τον οποίον χρησιμοποιούν για να πείσουν τους ανθρώπους που αναζητούν απαντήσεις είναι η τεχνική της μισής αλήθειας. Προτάσσουν γεγονότα, στοιχεία και αλήθειες τις οποίες μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε και αφορούν στην καθημερινότητα, στην πολιτική κατάσταση, σε πράξεις και παραλείψες θεσμικών και άλλων φορέων, τα οποία σίγουρα εξοργίζουν όλους εμάς που ζητάμε δικαιοσύνη και θα επιθυμούσαμε να τιμωρηθούν και να παταχθούν ως πρακτικές στην πατρίδα μας. Επίσης, ένα πολύ βασικό εργαλείο στα χέρια τους είναι η ελληνική ιστορία και η χρήση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και φιλοσοφίας, σε μια προσπάθεια για να καταστήσουν έγκυρες και ειλικρινείς τις δικές τους προθέσεις και λειτουργικές. Δυστυχώς, η εκμετάλλευση της ελληνικής ταυτότητας από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν, που με δόλιους και ποταπούς τρόπους εκμεταλλεύονται την ανάγκη για ψυχική ανάταση και πνευματική εξέλιξη για να αποκομίζουν οφέλη, έχει γίνει “μόδα” κατά κάποιον τρόπο στην σημερινή Ελλάδα.
Με αυτά τα δύο δεδομένα ως απαρχή, δηλαδή την τεχνική της μισής αλήθειας και την χρήση των πηγών της αρχαίας γραμματείας (ελληνικής και όχι μόνο), συνεχίζουν και “χτίζουν” πάνω σε υπαρκτά στοιχεία, δεδομένα ή καταστάσεις το δικό τους “παραμύθι”, το οποίο στο τέλος καταλήγει σε ένα τερατώδες σχήμα, συγκροτημένο στην βάση φαιδρών και ανυπόστατων ισχυρισμών. Το όποιο “παραμύθι” φτιάχνουν και πουλάνε με περισσό θράσος και ψυχαναγκαστική σταθερότητα, ουσιαστικά θολώνει το απέραντο τοπίο της έρευνας, δημιουργεί πνευματικά κενά και αποπροσανατολίζει όσους μαγεύονται από αυτή την ελπίδα, η οποία αναδύεται από τα μονίμως αβάσιμα και εξόφθαλμα ψευδεπίγραφα διηγήματά τους. Η φαντασία τους πολλές φορές διαστρέφει ακόμα και υπαρκτά γεγονότα, τα οποία μεταλλάσσονται τόσο πολύ που πλέον δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την αλήθεια από το ψέμα. Στο κάτω-κάτω αυτή είναι και η δουλειά τους: η διαστρέβλωση και ο αποπροσανατολισμός. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, τελικά, όλοι αυτοί οι εκμεταλλευτές της ανάγκης του κόσμου για απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή πρόκειται απλά για κοινούς απατεώνες; Μήπως και οι δυο αυτές απαντήσεις είναι ταυτόχρονα αληθείς;
Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έχει ξεσπάσει κυριολεκτικά ένα ρεύμα δήθεν επανελλήνισης, με την έκδοση ποικίλων περιοδικών, βιβλίων, με εκπομπές και ομιλίες, οι οποίες προσέλκυσαν πολλούς Έλληνες που ήδη ένιωθαν το τέλμα και επεδίωκαν να ξεφύγουν από την κενότητα και το αδιέξοδο του υλισμού, που έχει εμπεδωθεί από τις πολιτικές ιδεολογίες και το οικονομικό αφήγημα του καπιταλισμού. Το ρεύμα αυτό, μέσα στα άλλα διαχωριστικά στοιχεία που διαβρώνουν την ελληνική κοινωνία, προσέθεσε και εκείνο της θρησκευτικής διαμάχης μεταξύ του Χριστιανισμού και της λεγόμενης Πατρώας Θρησκείας. Με έναν περίεργο τρόπο και στις δύο αυτές δογματικές προτάσεις, ενεπλάκησαν και οι ανατολικές φιλοσοφίες – θρησκείες, οι οποίες δημιούργησαν περίεργα συνοθυλεύματα που ενέτειναν κι αυτά με τη σειρά τους τον κατακερματισμό, την σύγχυση και την διάβρωση της κοινωνίας. Ο Ελληνισμός μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις, έχοντας να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες σε πολιτικό, γεωπολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και υπαρξιακό επίπεδο, εμφανίζεται αποχαυνωμένος, μπερδεμένος, πολυκερματισμένος, γερασμένος, αδύναμος και ανενεργός.
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που παρατηρούνται στις περισσότερες περιπτώσεις όλων αυτών των “ειδικών” – “ερευνητών” – “συγγραφέων” – “πνευματικών ταγών” – “αφυπνιστών” – “υπερπατριωτών” – “ελληνοκεντρικών ομάδων” είναι π.χ τα εξής:
 
1) Πάντα μιλούν απροσδιόριστα και δήθεν με στοιχεία, τα οποία δεν προσκομίζουν ποτέ στο κοινό τους.
 
2) Πάντα αφήνουν υπονοούμενα για στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους, τα οποία ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
 
3) Πάντα θέλουν να δείχνουν στην επιφάνεια των δραστηριοτήτων τους σοβαρότητα, πνευματική δραστηριότητα και οξυδέρκεια, πολλές φορές επινοώντας οι ίδιοι ιδιότητες και ικανότητες που διαθέτουν – με φαντεζί ονομασίες ενίοτε – , καθώς και ιστορίες προσωπικές που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανένας άλλος πέρα από τους ίδιους. Κι όμως υπερηφανεύονται για όλα αυτά, τα οποία κι αν ακόμα ήταν πραγματικά, δεν θα είχεκανένα νόημα να τα ανακοινώνουν με με αυτόν τον τρόπο στο κοινό τους.
 
4) Όλοι κάνουν αγώνα για την Ελλάδα και την αλήθεια. Κανείς από αυτούς δεν έχει ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ οικονομικές απολαβές από όλα αυτά. Παραδόξως, πολλοί από αυτούς καλούν στήριξη και συμμετοχή σε επαγγελματικές δραστηριότητες, αμφιβόλου προελεύσεως και διαδικασιών. Νύχτα-μέρα πάντως αγωνίζονται για τον Ελληνισμό, το Ελληνικό Πνεύμα, τον συνάνθρωπο και την αφύπνιση.
 
5) Κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με ΜΜΕ, συνήθως τοπικά, πρακτορεία μοντέλων, μεγάλα ειδησεογραφικά sites και blogs, καθώς και με νυχτερινά μαγαζιά.
 
6) Σχεδόν πάντα μαλώνουν μεταξύ τους, δημιουργώντας ανά διαστήματα τεχνητές εντάσεις για να αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον του εκάστοτε κοινού και να περνούν σε όσους παρακολουθούν την εντύπωση της κίνησης, καθώς και την πεποίθηση ότι δέχονται πόλεμο από κάποιους. Αυτό ειδικά γίνεται παραδοσιακά στον λεγόμενο “ελληνοκεντρικό χώρο” από την αρχή της νεότερης αναβίωσής του.
 
7) Ασχολούνται με άσχετα αντικείμενα τις περισσότερες φορές από τα όσα διατείνονται ότι ασχολούνται, δεν κάνουν πρωτογενή έρευνα και αναμασούν τα ίδια και τα ίδια.
 
8) Εκμεταλλεύονται εθελοντικά ανθρώπους, τους οποίους λογίζουν άλλοτε ως τυφλούς πιστούς τους κι άλλοτε ως υπαλλήλους τους. Συνήθως βλέπετε να περιτριγυρίζονται από νεαρές γυναίκες, ενώ ζητάνε πολλές φορές υλική και οικονομική ενίσχυση, δίχως να φαίνεται εν τέλει η τελική χρήση αυτών. Τις περισσότερες φορές η δικαιολογία για την αναγκαιότητα προμήθειας διαφόρων υλικών, είτε εκ παραχωρήσεως είτε εξ αγοράς, είναι η διενέργεια διάφόρων ερευνών και η απόκτηση εξοπλισμού.
 
9) Όλοι αυτοί βγαίνουν ο ένας στις εκπομπές ή τις ιστοσελίδες του άλλου, συνεργάζονται, μαλώνουν, τα ξαναβρίσκουν και, ανάλογα με την περίπτωση, είτε βρίζουν ο ένας τον άλλο είτε αποθεώνουν εναλλάξ τους εαυτούς τους, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Η εγωπάθεια και ο εγωκεντρισμός τού καθενός μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους μεγάλους σταρ του λαϊφστάιλ, τους οποίους φυσικά ως εναλλακτικοί και “αντινεοταξίτες” απεχθάνονται!
 
10) Υπερηφανεύονται μονίμως για το επιπεδο, τον ανδρισμό, τις γνώσεις, τις εγκαταστάσεις και τα “επιτεύγματά” τους, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν κάποιο ουσιαστικό έργο. Το φαίνεσθαι έχει πάντα μεγαλύτερη σημασία από το είναι!
 
11) Δεν προτείνουν ποτέ λύσεις για τα πρακτικά ζητήματα τα οποία συνεχώς σχολιάζουν, βγάζουν τους “ανταγωνιστές” τους πάντα σκάρτους, λαμόγια, πράκτορες, άχρηστους, ανίκανους και ένα σωρό άλλα ωραία. Φυσικά πάντοτε οι ίδιοι μιλάνε για ενότητα του Ελληνισμού!!!
 
12) Υπάρχουν πάντα άτομα “συνδετικοί κρίκοι” μεταξύ των διαφόρων ομάδων – κινήσεων – συγγραφέων – “δημοσιογράφων”, οι οποίες-οι φαινομενικά μπορεί να έχουν ανοιχτές διαμάχες μεταξύ τους.
 
13) Τις περισσότερες φορές λείπουν οι πηγές. Την “γνώση” την κατέχουν μονάχα εκείνοι. Ο κάθε αναγνώστης-ακροατής-τηλεθεατής για να έρθει σε επαφή με την “γνώση” ένα μόνο οφείλει να κάνει: να τους ακολουθεί τυφλά!
 
14) Σχεδόν πάντα στους χώρους που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται εμφανίζονται μέλη των τεκτονικών στοών ως “κοινό” ή συνεργάτες, ή ακόμα–ακόμα προμηθεύουν με πληροφορίες τους “ερευνητές”–“αφυπνιστές”, τις οποίες εκείνοι διοχετεύουν στο απληροφόρητο κοινό. Φυσικά, κατά την διάρκεια μιας έρευνας δεν μπορούν τα πάντα να αποκαλύπτονται ως έχουν, ούτε πάντα μπορούν να αποκαλύπτονται όλες οι λεπτομέρειες. 
 
Ωστόσο, για όλους αυτούς που υποδύονται τους μπροστάρηδες και εθίζονται τόσο πολύ στον εαυτό τους, τούτο αποτελεί κοινή πρακτική, η οποία συνήθως τους οδηγεί σε θετικές και εξωραϊσμένες δηλώσεις για τις περιπτώσεις αυτών των μασόνων– τεκτόνων, τους οποίους θεωρητικά αντιμάχονταν και κατήγγειλαν στην αρχή!

15) Δεν υπάρχει λογική συνέχεια και συνέπεια σε όσα λένε, δείχνουν και πράττουν.

16) Μιλάνε πολύ δίχως να λένε τίποτα. Σας θυμίζει μήπως τους πολιτικούς;
 
 
Ο Χάρτινος Κόσμος ξεκινά μια έρευνα πάνω σε όλα αυτά που παραθέσαμε στο παρόν άρθρο, για να διαπιστώσει επιτέλους τι συμβαίνει με όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται την αγάπη των Ελλήνων για τον Ελληνισμό, την ενδεχόμενη αγνότητά (ή και άγνοιά) τους πάνω σε ορισμένα ζητήματα, την αναζήτησή τους για ελπίδα μέσα σε έναν κόσμο τυραννικό και σκοτεινό, καθώς και την ανάγκη που αισθάνονται να βρουν απαντήσεις στις δικές τους υπαρξιακές περιπλανήσεις και να εξελιχθούν πνευματικά.
 
Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό που ενδιαφέρει κι εμάς, να πάψει δηλαδή η εκμετάλλευση και ο αποπροσανατολισμός τους κόσμου από επιτήδειους ή και πράκτορες, ας επικοινωνήσει μαζί μας για ανταλλαγή απόψεων και για διάθεση στοιχείων που μπορεί να φανούν χρήσιμα. 
 
Εφιστούμε σε όλους σας την προσοχή που αρμόζει στο θέμα. 
 
Να είστε επιφυλακτικοί και να μην πιστεύετε άκριτα όσα σας ταϊζουν. 
 
 
 
 
 

theologos vasiliadis

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου