Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ο “Ανθρωπος της Μαντζουριας” και το Project MK-ULTRA

Ο “Ανθρωπος της Μαντζουριας” και το Project MK-ULTRA

Το 1953 ο διευθυντής της CIA, Allen Dulles εγκρίνει το πρόγραμμα MK-ULTRA.  Η Υπηρεσία έτσι ξεκινά ένα από τα πιό αμφιλεγόμενα προγράμματά της, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε πειραματόζωα σε μία έρευνα Mind Control με ναρκωτικές ουσίες. 
 
Μία δεκαετία προτού ο Ψυχολόγος Timothy Leary μιλήσει για τα πλεονεκτήματα του LSD στην πνευματική αναζήτηση, το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών της CIA ξεκίνησε το άκρως απόρρητο πρόγραμμά της για να μελετήσει τα αποτελέσματα του mind control που επιφέρει το LSD αλλά και άλλες ναρκωτικές ουσίες χρησιμοποιώντας αμερικανούς και καναδούς πολίτες.

Ο “Ανθρωπος της Μαντζουριας”: Project MK-ULTRA

Ο Dulles ήθελε να κλείσει το κενό της «πλύσης εγκεφάλου» που προέκυψε αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες έμαθανω πως οι Αμερικανοί κρατούμενοι του πολέμου της Κορέας είχαν υποβληθεί σε τεχνικές Mind Control από τους βασανιστές τους. Έτσι αφού σιχαινόταν να την
υπερβαίνουν οι ξένες δυνάμεις, η CIA  αναζήτησε μέσα από την έρευνά της την ανακάλυψη ενός «ορού αλήθειας» για να ενισχύσει τις δικές της ανακρίσεις. Η Υπηρεσία επιχείρησε επίσης να αναπτύξει τεχνικές αλλά και ουσίες – όπως τα «χάπια αμνησίας» για να δημιουρήσει υπερπράκτορες που θα είχαν ανοσία στις τεχνικές Mind Control των άλλων.
Το Πρόγραμμα MK-ULTRA ήλπιζε να δημιουργήσει τον «Άνθρωπο της Μαντζουρίας», έναν προγραμματισμένο δολοφόνο αλλά και να κατασκευάσει ένα τρόπο για να ελέγχει τα μυαλά των «ενοχλητικών τύρρανων» όπως ο Fidel Castro . Σε συνδυασμό με τις ναρκωτικές ουσίες το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε πάνω από εκατό υπό – προγράμματα, όπως τα ραδιολογικά εμφυτεύματα, η ύπνωση και η υποσυνείδητη πειθώ, οι θεραπείες ηλεκτροσόκ και τεχνικές απομόνωσης.
MK-ULTRA: ‘Υπνωση και άλλοι Πειραματισμοί
Η Διαδικασία της ύπνωσης ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος. Η CIA στρατολόγησε τον διάσημο Σκωτσέζο Ψυχίατρο Donald Ewen Cameron, ο οποίος πειραματιζόταν με τον επαναπρογραμματισμό της ανθρώπινης ψυχής μέσω της διαγραφής των αναμνήσεων. Μερικά από τα πειράματα ήταν απάνθρωπα και καρατήθηκαν μυστικά, μεταφέροντας τον Cameron στον Καναδά, μακρυά από τα μάτια των Μέσων Ενημέρωσης της Αμερικής.
Οι μέθοδοι του Cameron συμπεριελάμβαναν το τεχνητό κώμα των ασθενών μέσω ουσιών για αρκετές εβδομάδες κατά την διάρκεια των οποίων αναπαρήγαγε λούπες επαναλαμβανόμενων ήχων και θόρυβων. Χρησιμοποιούσε τεχνικές ηλεκτροσόκ που ήταν 30-40 φορές ισχυρότερες από το συνηθισμένο, όπως και την τεχνική της απομόνωσης των ασθενών σε δωμάτιο χωρίς φως για εβδομάδες κάθε φορά.
Προφανώς και μέσα από αυτά τα πειράματα υπήρχαν απώλειες. Οι ασθενείς του καμερον ανέπτυσσαν αμνησία και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ξεχνούσαν ακόμη και τους ίδιους τους τους γονείς, ή ακόμη και πως να μιλούν. Κατά την διάρκεια της καριέρας του ο Donald Cameron επέμενε πως κατείχε ειλικρινείς προθέσεις σε σχέση με τις μεθόδους του με σκοπό να διορθώσει και να εξαλείψει την σχιζοφρένεια μέσα από τον επαναπρογραμματισμό της ψυχής, όμως οι ασθενείς που απέκτησαν μόνιμες βλάβες πείθουν για το ακριβώς αντίθετο…
Η Περίπτωση Olson


Περισσότερα από 30 πανεπιστήμια και ιδρύματα συμμετείχαν στην έρευνα που χρηματοδότηση της CIA, όμως δεν γνώριζαν όλα πως η υπηρεσία ήταν ο χρηματοδότης, καθώς τα χρήματα προέρχονταν αρκετές φορές «ξεπλυμμένα» από εταιρείες μαιμού. Κάτω από την αμφίεση της έρευνας, το lsd, οι ψυχεδελικές ιδιότητες του οποίου ανακαλύφθηκαν από έναν ελβετό Χημικό το 1942, πέρασε κρυφά στην  CIA, Τον Αμερικανικό στρατό, τους Ψυχιατρικούς ασθενείς και μετέπειτα στον ευρύτερο πληθυσμό. Ένας Ομοσπονδιακός υπάλληλος που εργαζόταν ως «σύμβουλος» της Υπηρεσίας για ένα project με τίτλο “Operation Midnight Climax” προσέλαβε ιερόδουλες για να πασάρουν το ναρκωτικό σε ανυποψίαστους πελάτες, και έπειτα τους παρακολουθούσε μέσα από καθρέφτες διπλής όψης καθώς εκείνη έπεφταν στο trip του LSD. Τελικά η CIA συμπέρανε πως το Ναρκωτικό ήταν εντελώς απρόβλεπτο για ενδελεχή έρευνα όμως ήταν πολύ αργά για τον Frank Olson.


CIA Mind Control Techniques MK-ULTRA Program Brainwashing





Ο Olson ήταν ένας 43χρονος ερευνητής του Αμερικανικού Στρατού και υπάλληλος της CIA . Κατά την διάρκεια μίας συνάντησης το 1952 σε ένα καταφύγιο με τον αρχηγό του προγράμματος MK-ULTRA Δρ. Sidney Gottlieb αλλά και άλλους υπαλλήλους της CIA, ο Olson και άλλοι 4 επιστήμονες ήπιαν από ένα ποτήρι Cointreau που περιείχε μέσα του LSD. Ενημερώθηκαν για το ναρκωτικό είκοσι λεπτά αφότου το κατανάλωσαν. Ο Olson εξαγριώθηκε και απείλησε πως θα παραιτηθεί από την υπηρεσία.


Η CIA Υποστήριξε πως υπέστη ένα ξέσπασμα βίαιης παράνοιας και κατάθλιψης και με αυτή την πρόφαση τον έστειλε σε ένα ψυχίατρο στην Νέα Υόρκη για παρακολούθηση. Ο Olson Πέθανε σε «πτώση» από τον 10 όροφο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Ο Υπάλληλος της CIA που τον συνόδευε εκεί ανέφερε πως ξύπνησε στις 11.30 και είδε τον olson να πετάγεται μέσα από το κλειστό παράθυρο αφήνοντας πίσω του μία 38χρονη χήρα και τρία παιδιά κάτω των δέκα ετών.. Λόγω της απουσίας περαιτέρω αποδείξεων η οικογένεια του Olson αποδέχτηκε την προβληματική εξήγηση της CIA πως ο επιστήμονας καταλήφθηκε από κάποια παράξενη κατάθλιψη.  




 
Όταν διέρευσε η είδηση για το μυστικό πρόγραμμα LSD της CIA περίπου 20 χρόνια αργότερα η οικογένεια πληροφορήθηκε πως ο άνθρωπός τους είχε πέσει θύμα αυτών των δοκιμών λίγο πριν την «αυτοκτονία» του. Τελικά, παρά την επιμονή της υπηρεσίας στην ιστορία της, η οικογένεια αποζημιώθηκε με 750.000 δολλάρια.Την δεκαετία του 1990 ο γιός του Olson διέταξε την εκταφή και την νεκροψία του σώματος του πατέρα του όπου και ανακάλυψε πως ίσως ο θάνατός του να οφειλόταν σε αμβλύ τραύμα στο κεφάλι που προήλθε πριν την πτώση του από το μοιραίο παράθυρο. Και φυσικά δεν ήταν η μόνη απώλεια από το πρόγραμμα MK-ULTRA.

Ένα έγγραφο MKULTRA του 1955 δίνει μια ένδειξη του μεγέθους και του εύρους της προσπάθειας της μελέτης του μυαλού -χρησιμοποιώντας ουσίες. Ακολουθούν οι στόχοι:
1. Ουσίες οι οποίες θα προωθήσουν την παράλογη σκέψη και παρορμητικότητα στο σημείο όπου ο δικαιούχος θα απαξιωθεί δημόσια.
2. Ουσίες που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της εφαρμογή και αντίληψης.
3. Υλικά που θα είναι σε θέση να αποτρέψουν ή να εξουδετερώσουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.
4. Υλικά που θα ενισχύουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.
5. Υλικά που θα παράγουν τα συμπτώματα αναγνωρισμένων ασθενειών με αναστρέψιμο τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξαπάτηση ή εκφοβισμό.
6. Υλικά που θα καταστήσουν την εφαρμογή της ύπνωσης ευκολότερη ή που θα ενισχύουν τη χρησιμότητά της.
7. Ουσίες οι οποίες θα ενισχύσουν την ικανότητα των ατόμων να αντέχουν στερήσεις, βασανιστήρια και ο εξαναγκασμούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και των λεγόμενων "πλύσεων εγκεφάλου".
8. Υλικά και φυσικές μέθοδοι που θα παράγουν αμνησία για τα γεγονότα πριν και κατά τη πραγματοποίηση τους.
9. Φυσικές μέθοδοι παραγωγής σοκ και σύγχυσης για εκτεταμένες χρονικές περιόδους και με συγκαλυμμένη χρήση.
10. Ουσίες που παράγουν σωματική αναπηρία, όπως η παράλυση των κάτω άκρων, οξεία αναιμία κ.λπ.
11. Ουσίες οι οποίες θα παράγουν "καθαρή" ευφορία χωρίς “hangover”.
12. Ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας με τέτοιο τρόπο o παραλήπτης να εξαρτάται από ένα άλλο πρόσωπο.
13. Ένα υλικό το οποίο θα προκαλέσει νοητική σύγχυση τέτοιου τύπου στο άτομο υπό την επιρροή της, που θα είναι δύσκολο να επιμείνει σε ένα ψέμα ή κατασκεύασμα.
14. Ουσίες οι οποίες θα μειώνουν τη φιλοδοξία και τη γενική απόδοση εργασίας για τους άνδρες, όταν χορηγούνται σε μη ανιχνεύσιμες δοσολογίες.
15. Ένα χάπι νοκ-άουτ που θα μπορεί να χορηγηθεί κρυφά σε ποτά, τρόφιμα, τσιγάρα, αεροζόλ, κλπ., το οποίο θα είναι ασφαλές στη χρήση, και θα είναι κατάλληλο για χρήση από πράκτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία.
16. Ουσίες που ευνοούν την αδυναμία ή τη νόθευση των ικανοτήτων όρασης και ακοής, κατά προτίμηση χωρίς μόνιμες συνέπειες.

CIA Mind Control | CIA Secret Experiments



Για τα πειράματα χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τρόποι, ουσίες και σενάρια. Η CIA δημιούργησε αρκετές οίκους ανοχής στο San Francisco, CA για την χειραγώγηση ανδρών που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη θέση να μιλήσουν για τα γεγονότα, λόγω ντροπής. Στους ανδρες αυτούς χορηγείτο LSD, και οι οίκοι ανοχής ήταν εξοπλισμένοι με αμφίδρομους καθρέπτες, με κινηματογράφηση των συνεδριών για μελέτη και εκβιασμό.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα MKULTRA αναφέρουν ύπνωση μελετήθηκε στις αρχές του 1950. Από εκείνη τη χρονιά, ο γιατρός Cameron είχε την ελπίδα να διορθώσει σχιζοφρένεια με την εξάλειψη υφιστάμενων μνήμες και τον επαναπρογραμματισμό της ψυχής. Εκτός από το LSD, ο Cameron πειραματίστηκε με διάφορες παραλυτικές ναρκωτικές ουσίες καθώς και ηλεκτροσπασμοθεραπεία σε τριάντα με σαράντα φορές την ανεκτή δοσολογία.Τα καινοτομικά πειράματά του αποτελούνταν από την εφαρμογή τεχνητού κώμα στα πειραματόζωα για εβδομάδες εως και ένα χρόνο, ενώ παίζονταν μηνύματα σε ένα κασετόφωνο ή απλά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις. Τα πειράματα αυτά διεξάγονταν σε ασθενείς οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ίδρυμα για μικρής σημασίας προβλήματα, όπως διαταραχές άγχους και της κατάθλιψης μετά τον τοκετό, πολλοί από τους οποίους υπέφεραν μέχρι το τέλος της ζωής τους από την κτηνωδία του.Ένα πείραμα περιελάμβανε την συμμετοχή δύο γυναικών, εκ των οποίων η μία είχε φοβία με τα όπλα και η οποία κατόπιν ύπνωσης όχι μόνο ξεπέρασε τη φοβία της αλλά διετάχθη να πυροβολήσει - με άδειο όπλο - την άλλη γυναίκα, κάτι το οποίο και έπραξε χωρίς να θυμάται ξυπνώντας τα τεκταινόμενα.
Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία αυτών των παλιών πειραμάτων είναι ακόμα στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών. Ποιος ξέρει τι είναι σε θέση να κάνουν σε μεγάλη κλίμακα… 

Σας συστήνω να δείτε την ταινία "The Manchurian Candidate" για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ύπνωση και τον έλεγχο του νου.

The Manchurian Candidate (1962)


Ένας ήρωας του πολέμου της Κορέας ανακαλύπτει ότι βρίσκεται έρμαιο στα χέρια μιας σκοτεινής παραπολιτικής οργάνωσης και ότι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου για να δολοφονήσει ένα φιλελεύθερο πολιτικό. Το συγκλονιστικό μυστικό όμως θα το μάθει στο τέλος....

 

TheManchurian Candidate (1962)

 

TheManchurian Candidate (1962)

 

===========

The Manchurian Candidate (2004)

Απόστρατος αξιωματικός από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου (Denzel Washington) καταδιώκεται από εφιάλτες που του δημιουργούν αβεβαιότητα για το πραγματικό των αναμνήσεών του. Η έρευνα προς αναζήτηση της αλήθειας τον φέρνει αντιμέτωπο με συνωμοσία για την εκλογή υποψήφιου αντιπροέδρου (Liev Schreiber), αλλά και με ζοφερές πτυχές από το παρελθόν και το μέλλον του.

 

TheManchurian Candidate (2004)


TheManchurian Candidate (2004)


TheManchurian Candidate (2004)



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου